Lisa Stansfield & Babyface

  • Lisa Stansfield, född 11 april 1966 i Rochdale, Greater Manchester, är en brittisk sångerska. Hon är mest känd för låten All Around the World från 1989.

    Hon lanserades först som tonårig soloartist i början av 1980-talet, men utan några som helst framgångar. Efter att ha arbetat som barnprogramledare i brittisk TV blev hon sångerska i soulpopgruppen Blue Zone som 1988 fick en mindre hit med låten Jackie. Den första stora framgången kom 1989 när hon sjöng på Coldcut's hitlåt People Hold On.

    Senare samma år slog hon igenom stort med All Around the World och albumet Affection som blev stora framgångar över hela världen. Singeln såldes i totalt fem miljoner exemplar och albumet genererade ytterligare hits som This Is the Right Time och Live Together.

    Musikaliskt har Stansfield rört sig mellan traditionell soulmusik till house och modern R&B och har haft senare hitlåtar som Change, The Real Thing och Never Never Gonna Give You Up.

    Diskografi

    Album

    • Affection, 1989
    • Real Love, 1991
    • So Natural, 1993
    • Lisa Stansfield, 1997
    • The Remix Album, 1998
    • Face Up, 2001
    • Biography – The Greatest Hits, 2003
    • The Moment, 2004

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.