Is She Conscious?

The Waterboys

  • The Waterboys är en brittisk musikgrupp som egentligen bara har en fast medlem; Mike Scott. Flera andra medlemmar har på olika sätt satt sin musikaliska prägel på olika skivor, bland andra saxofonisten Anthony Thistlethwaite, violinsten Steve Wickham, keyboardisten Karl Wallinger samt organisten Richard Naiff.

    Waterboys och Mike Scott har haft en växlande musikalisk inriktning. De tre första skivorna präglades av pampig, episk rockmusik, inspirerat bland annat Bruce Springsteen och Bob Dylan. Tredje skivan This Is The Sea förde gruppen nära ett stort kommersiellt genombrott, men istället för att fortsätta den inriktningen flyttade Waterboys till Irland och både Fisherman's Blues och Room To Roam var starkt präglade av irländsk folkmusik. Mike Scott tröttnade dock på Irland, flyttade till USA, bytte ut samtliga bandmedlemmar och släppte Dream Harder med högljudd rock.

    Waterboys låg sedan i träda fram till år 2000. Mike Scott släppte ett par skivor i eget namn under denna period. Under 2000-talet har Waterboys skivor växlat mellan avskalad kyrklik musik till rock med inslag av samplingar och hiphop-trummor. Samtidigt har man återutgivit de gamla skivorna, nu remastrade och med flertal extraspår.

    Diskografi

    • 1983: The Waterboys
    • 1984: A Pagan Place
    • 1985: This Is the Sea
    • 1988: Fisherman's Blues
    • 1990: Room to Roam
    • 1993: Dream Harder
    • 2000: A Rock in the Weary Land
    • 2003: Universal Hall
    • 2007: Book Of Lightening
    • 2011: An Appointment with Mr. Yeats
    • 2015: Modern Blues
    • 1991: The Best of the Waterboys: 1981-1990
    • 1994: The Secret Life of the Waterboys 81-85
    • 1998: Live Adventures of the Waterboys
    • 1998: The Whole of the Moon: The Music of the Waterboys & Mike Scott
    • 2000: Pagan Place/This Is the Sea/Fisherman's Blues
    • 2002: Too Close to Heaven
    • 2002: The Fisherman's Blues, Pt. 2 (USA-utgåva av Too Close to Heaven)
    • 2002: This Is the Sea/Fisherman's Blues
    • 2003: The Essential
    • 2003: Fisherman's Blues/Roam to Roam
    • 2006: Karma To Burn
    • 2006: Platinum Collection
    • 2007: The Best of the Waterboys
    • 2007: A Rock in the Weary Land/Too Close to Heaven
    • 2011: In a Special Place
    • 2011: This Is the Sea/Fisherman's Blues
    • 2013: Fisherman's Box
    • 1979: All the Boys Love Carrie
    • 1980: Whatever Happened to the West?
    • 1980: Heaven Gets Closer Everyday
    • 1981: Soul to Soul
    • 1982: A Girl Called Johnny
    • 1983: December
    • 1984: The Big Music
    • 1984: Church Not Made With Hands
    • 1984: All the Things She Gave Me
    • 1985: The Whole of the Moon
    • 1985: Don't Bang The Drum
    • 1988: Fisherman's Blues
    • 1989: And a Bang on the Ear
    • 1991: Fisherman's Blues
    • 1991: Whole of the Moon
    • 1993: Glastonbury Song
    • 2001: Is She Conscious
    • 2001: We Are Jonah (CD#1)
    • 2001: We Are Jonah (CD #2)
    • 2003: This Light Is for the World
    • 2007: Everybody Takes a Tumble
    • 2007: She Tried to Hold Me
    • 2007: Crash of Angel Wings
    • 2007: Everybody Takes a Tumble
    • 2011: Sweet Dancer

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.