Your Rain

Exilia

  • Exilia är en italiensk alternativ metal-grupp som bildades 1998 i Milano. Bandets originaltrummis- och basist byttes ut under 2005 och idag består de av Masha Mysmane (sång), Elio Alien (gitarr), Marco Valerio (bas) samt Ale "BH" Lera (trummor). De har sedan de bildades givit ut fyra studioalbum och en EP. Med deras kvinnliga frontfigur Masha Mysmanes aggressiva sångstil i spetsen har bandet jämförts med grupper som bland annat Guano Apes och Otep.

    Bandets genombrott kom 2004 med deras första egentliga album Unleashed och singeln Stop Playing God. Deras senaste album My Own Army (2009) producerades av Dave Chavarri som är trummis i Ill Niño, vilka Exilia vid flera tillfällen har spelat med live. Ett femte album planeras att ges ut senare under 2010 med titeln Naked, tillsammans med singeln No Tears for You.

    Exilia kombinerar element från klassisk heavy metal, nu metal och thrash metal i deras musik. Tunga gitarriff och solon förekommer i flera av deras låtar, men är oftare mer experimentella än melodiska. Alex Henderson på Allmusic menade att Exilias sound kunde beskrivas som "L7 möter Korn (minus hiphop-influensen)."

    Medlemmar

    Nuvarande

    • Masha Mysmane – sång (1998-idag)
    • Elio Alien – gitarr (1998-idag)
    • Marco Valerio – bas (2005-idag)
    • Ale "BH" Lera – trummor (2005-idag)

    Tidigare

    • Frank Coppolino – bas (1998-2005)
    • Andrea Ge – trummor (1998-2005)

    Diskografi

    Singlar och EP

    • 2003 – Underdog (EP)
    • 2004 – Stop Playing God
    • 2004 – Coincidence
    • 2005 – Can't Break Me Down (EP)
    • 2009 – Your Rain
    • 2010 – No Tears for You

    Referenser

    1. ^ Allmusic: Alex Henderson – Recension av albumet My Own Army; läst 26 december 2009

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.