Story Behind "It's Like That"

Evan Taubenfeld

 • Evan Taubenfeld är en amerikansk sångare/låtskrivare. Han föddes 27 juni 1983 i Baltimore, Maryland, han har två små syskon och växte upp hos båda sina föräldrar..

  I tonåren var han med och bildade det lokala bandet Spinfire som fick skivkontrakt. De spelade ofta på olika festivaler och klubbar. Men bandet splittrades och Evan gick till sitt skivbolag för att hitta ett nytt band och fick ett tips om en kanadensisk sångare, Avril Lavigne.

  Efter en provspelning gick Evan med i bandet och var med där i flera år och turnerade. På Avril Lavignes andra skiva hjälpte Evan till att skriva flera låtar som "Don't tell me", "Take me Away" och "Freak Out". Men efter att ha spelat med Avril i flera år fick han skivkontrakt och lämnade därför bandet då han menade att han ville starta ett eget projekt. Från början hete projektet "Hate Me" men byttes ganska snabbt till "The Blacklist Club". Men även "The Black List Club" byttes då Evan och bandet kom överens om att det bara skulle stå Evan Taubenfeld på skivan. Och The Black List Club blev namnet på bandets själva helhet, alltså alla bandmedlemmar, fans osv.

  Evan hjälpte även Avril Lavigne att spela in sitt tredje album "The Best Damn Thing" och är med i hennes video till singeln "Girlfriend". Några av låtarna på skivan har han skrivit med Avril så som Hot, Contagious och One of Those Girls.

  Evan bor nu i Los Angeles. Debutskivan "Welcome To The Blacklist Club" släpptes den 18e maj 2010.

  8:e mars 2011 släpptes Avril Lavignes fjärde album, "Goodbye Lullaby", på vilket Evan har medverkat som låtskrivare på låtarna "Push", "Everybody Hurts" och "Not Enough". Han sjunger även sticket i "Push".

  Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.