Fixed At Zero

VersaEmerge

 • VERSA, fram till 2013 VersaEmerge, är ett amerikanskt rockband som från Port St. Lucie, Florida, USA. Bandet bildades år 2006 av två av medlemmarna från bandet My Fair Verona som nyligen hade splittrats. De ligger på skivbolaget Fueled by Ramen. De har släppt tre Ep:skivor och deras debutalbum Fixed at Zero kom 22 juni 2010. Under 2013 lämnade bandet sitt skivbolag samt bytte namn från VersaEmerge till VERSA.

  Historia

  2006–2007: Början & Cities Built on Sand

  Bandet bildades medan gitarristen/bakgrunds sångare Blake Harnage och trummisen Anthony Martone gick i high school. När deras gamla band My Fair Verona splittrades bestämde de sig för att bilda sitt eget band. Namnet fick de från termen ”vise versa” (motsats) och från emerge (att resa sig).

  Bandet spelade in sin första EP "Cities Built On Sand" år 2007. Bandet bestod då av Spencer Pearson (sång), Anthony James (sång, programmering, klaverinstrument), Josh Center (gitarr) och Nick Osborne på bas. Givetvis var Harnage and Martone med i banduppställningen. Under 2006 lämnade fyra medlemmar bandet däribland sångaren Pearson. Då rekryterades bland annat basisten Devin Ingelido från Bury the Ashes. Året efter provsjöng den nuvarande sångerskan Sierra Kusterbeck genom att spela in en demo. Medlemmarna var inte säkra på om de skulle ta med henne men Harnage övertalade dem. Det uppstod ett missförstånd om hennes ålder mellan bandet och Kusterbeck när hon gjorde audition. Hon var 16 men skulle fylla 17 om en vecka. Till Harnage hade hon sagt "Jag är 17, jag fyller år nästa vecka". Därför trodde bandet att hon skulle fylla 18 år. Detta missförstånd löstes snart.

  2007–2009: Perceptions & VersaEmerge EP

  Efter att de rekryterat Kusterbeck gjorde de lokala spelningar och åkte på turné med banden Kiros, Our Last Night, There for Tomorrow och Craig Owens. Bandet jobbade hårt och släppte sin första EP med Kusterbeck i maj 2008. James Lano lämnade bandet och Jerry Pierce ersatte honom. Fueled by Ramen fick upp ögon för bandet och gav dem ett skivkontrakt. Därefter började de arbeta på sin självbetitlade EP.

  Den 3 februari 2009 släpptes Versa Emerge EP, därefter gav de sig ut på touren "The Secret Valentine Tour" med band som We are the Kings, The Maine, The Cab, and There for Tomorrow. Efter touren fick de fler fans. De spelade på festivalerna Give It a Name (UK) och Bamboozle (New Jersey) under 2009. Därefter åkte de till Malibu för att börja skriva och spela in låtar till sitt första studioalbum innan de åkte ut på for Warped Tour '09. Efter den touren åkte de till Malibu för att fortsätta.

  Den 19 september 2009 meddelade Anthony Martone på Twitter att han inte längre var en del av bandet. Bandet anlitade sin vän Spencer Peterson (inte den förre sångaren Spencer Pearson) som temporär trummis. I november lämnade även Jerry Pierce bandet. Han berättade på Twitter att han lämnande bandet på grund av personliga skäl, men att han fortsatte att vara vän med dem.

  2010-2011 Fixed at Zero

  I början av 2010 ersatte Chris Pollock Spencer Peterson som trummis. Det är dock oklart om det är permanent eller temporärt. Den 26 april 2010 berättade bandet att deras kommande album skulle heta Fixed at Zero. De lanserade även en hemsida (www.fixedatzero.com) där man la upp en bild på skivomslaget, förbeställningsinformation och vilken dag albumet skulle släppas (22 juni 2010).

  De spelade på Vans Warped Tour under sommaren. Under touren hade Kusterbeck en tävling som kallades Where the Fuck is Sierra?, varje dag med fansen. Tävlingen var ungefär som kurragömma och de 10 första som hittade Kusterbeck fick möjlighet att gå före i kön till signeringen. Den 27 juli släpptes musikvideon till deras första singel med samma namn som skivan. I september meddelade bandet att de skulle ut på en turné med namnet Vultures United Tour. I oktober var de med i ett avsnitt av tv-serien World of Jenks på MTV.

  Den 26 april meddelade Devin Ingelido att han skulle lämna bandet på grund av att han ville tillbringa mer tid med sin fru och nyfödda son. Han spelade sin sista show med bandet den 7 maj 2011. Nick Osborne som tidigare hade varit basist kom tillfälligt tillbaka och spelade med bandet under UK/Euro Invasion tour.

  2011-2013 Akustisk EP & Another Atmosphere

  Den 23 augusti släpptes Live Acoustic EP med akustiska covers och versioner på deras egna låtar. Bandet har berättat att den nya skivan är inspirerad av rymden och de har även släppt instrumentala klipp på sin facebook-sida. Deras absolut sista show 2011 spelade de på Fueled By Ramen 15th Anniversary show den 9 september. De gjorde en cover på Santa Baby som släpptes den 20 december.

  Bandet spelade på Soundwave Festival i Australien mellan 25 februari och 5 mars 2012. Så fort de kommit tillbaka till USA från festivalen började de spela in sitt andra studioalbum. På en samlingsskiva, släpp av skivbolaget, fans en snutt med av "Future" som kommer att vara med på det nya albumet. I början av maj var inspelningen av det andra studioalbumet Another Atmosphere färdig och releasen av albumet skulle ske under hösten 2012. Den 16 juli släpptes "No Consequences" på bandets soundcloudkonto. Bandet valde senare att gå in i studion igen och sköt upp releasen av albumet till början av 2013. De släppte ytterligare tre låtar från det kommande studioalbumet, "Bones", "Domesticated" och ”Burn”.

  2013–nutid Lämnandet av skivbolaget, namnbyte och Neon

  I juli valde bandet och skivbolaget Fueled By Ramen att gå skilda vägar. Bandet berättade att musikvideon för "No Consequences" var det absolut sista som de skulle göra under bandnamnet VersaEmerge. De meddelade att de skulle släppa EP:n Neon den 14 januari. EP:n skulle bestå av tre låtar som skulle varit med på deras andra studioalbum Another Atmosphere. I december 2013 släpptes deras första singel Neon under det nya bandnamnet.

  Bandmedlemmar

  Nuvarande medlemmar

  • Sierra Kusterbeck - sångerska (2007–nutid)
  • Blake Harnage - gitarrist, sångare, bakgrund sångare (2005–nutid)

  Forna medlemmar

  • Anthony James - keyboard, death growls (2005–2006)
  • Josh Center - kompgitarr (2005)
  • Spencer Pearson - sångare (2005–2006)
  • James Lano - kompgitarr (2008)
  • Anthony Martone - trummor, slagverk (2005–2009)
  • Jerry Pierce - kompgitarr (2008–2009)
  • Devin Ingelido - bas (2006–2011)

  Turnémedlemmar

  • Chris Kamrada (There For Tomorrow) - trummor, slagverk (nutid)
  • Chris Pollock - trummor, slagverk (2010–2011)
  • Spencer Peterson - trummor, slagverk (2009)
  • Nick Osborne - bas (2005, 2011–nutid)

  Källor

  • Engelskspråkiga Wikipedia

  Externa länkar

  Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.