Elin Sigvardsson

  • Elin Ruth Sigvardsson född 23 november 1981 i Mönsterås, är en svensk popmusiker och singer-songwriter.

    Elin Sigvardsson debuterade 2003 med albumet Saturday Light Naive som producerades av Lars Winnerbäck. Albumet hyllades av kritiker och ledde till en Grammisnominering för bland annat bästa nykomling. I början av 2005 släppte hon sitt andra album Smithereens som hon själv producerat. Hon har även varit delaktig på skivan May Your Song Always Be Sung: The Songs of Bob Dylan Vol. 3, en av hyllningsskivorna till Bob Dylan, med låten You're a Big Girl Now. I december 2007 släppte hon sin tredje skiva, A Fiction.

    Sigvardsson startade under 2009 sitt eget skivbolag, Divers Avenue Music, och gav ut sin egenproducerade, fjärde skiva Cookatoo Friends den 7 oktober samma år. Åren 2011-2015 bodde Elin Sigvardsson i Queens, New York.

    Under denna period släppte hon sitt femte och sjätte album. Det sistnämnda är inspelat i Daptone Records House of Soul i Brooklyn och hamnade på första plats på Kritiker.se.

    Diskografi

    Album

    • 2003 - Saturday Light Naive
    • 2005 - Smithereens
    • 2007 - A Fiction
    • 2009 - Cookatoo Friends
    • 2012 - Queen of Queens & the Last Man Standing
    • 2014 - Here Comes the Storm

    Singlar

    • 2003 - Paper Cup Words
    • 2003 - Where to Start
    • 2003 - When It Comes to You
    • 2004 - A Person Called She
    • 2004 - Song for Anna
    • 2004 - Stupid Sunday Song
    • 2005 - Yellow Song
    • 2006 - When It Comes to You
    • 2007 - How You Dug Your Own Grave
    • 2008 - Antidote
    • 2008 - Heart Attack
    • 2008 - Saviour
    • 2009 - Love
    • 2009 - Bang
    • 2014 - The Storm

    Medverkan på samlingsskivor

    • 2003 - The Songs of Bob Dylan Vol. 3 ("You're a Big Girl Now", BMG)
    • 2004 - Warner Radio Hits Spring 2004 ("A Person Called She", Warner Music Group)
    • 2004 - Super Ballads Club 5/04 ("A Person Called She", Mr Music)
    • 2005 - Made in Sweden ("Song for Anna", Sveriges skivbolag)
    • 2005 - Acoustic Songbook ("Song for Anna", EMI)
    • 2005 - Groove CD 1 ("Song for Anna", Groove)
    • 2005 - Påtalåtar - en hyllning till Ola Magnell ("Tomma tunnor", Satellite Records)
    • 2006 - Älskade svenska sångerskor ("To Know You", Virgin Records)
    • 2007 - Kulturkantine ("Where to Start", Sony Music)
    • 2008 - Absolute Winter Hits 2008 ("Antidote", Eva Records)
    • 2008 - Mr Music Hits 2/08 ("Antidote", Mr Music)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.