Decapitated

  • Decapitated är ett death metal-band från Krosno i södra Polen, bildat 1996. De släppte sin första demo, Cemeterial Gardens, i juni 1997. Den andra demon, The Eye of Horus, som släpptes i oktober 1998, ledde till ett skivkontrakt med Wicked World/Earache Records för debutalbumet Winds of Creation.

    Trummisen "Vitek" avled 2 november 2007 i sviterna av en bilolycka, där bandets buss krockade med en lastbil med timmer den 29 oktober i Vitryssland. Sångaren "Covan" skadades också allvarligt i olyckan och ligger i koma.

    I juli 2011 släppte bandet albumet Carnival Is Forever.

    Medlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Wacław "Vogg" Kiełtyka – gitarr (1996–)
    • Rafał "Rasta" Piotrowski – sång (2009–)

    Tidigare medlemmar

    • Witold "Vitek" Kiełtyka – trummor (1996–2007)
    • Marcin "Martin" Rygiel – elbas (1996–2007)
    • Wojciech "Sauron" Wąsowicz – sång (1996–2005)
    • Adrian "Covan" Kowanek – sång (2005–2007)
    • Filip "Heinrich" Hałucha – elbas (2009–2011)
    • Kerim "Krimh" Lechner – trummor (2009–2012)

    Livemusiker

    • Jacek Hiro – gitarr (2000–2004)
    • Richard Gulczynski – elbas (2006)
    • Konrad Rossa – elbas (2011–)

    Diskografi

    Studioalbum

    • Winds of Creation (2000)
    • Nihility (2002)
    • The Negation (2004)
    • Organic Hallucinosis (2006)
    • Carnival Is Forever (2011)

    Livealbum

    • Live Nottingham Rescue Rooms 20th Dec 2004 (2009)

    Samlingsalbum

    • Polish Assault (2000)
    • The First Damned (2000)

    DVD-album

    • Human's Dust (2008)
    • Live at the Rescue Rooms (2009)

    Demoalbum

    • Cemeterial Gardens (1997)
    • The Eye of Horus (1998)

    Referenser

    1. ^ Blabbermouth: DECAPITATED Guitarist: 'We Are On Indefinite Hiatus For Now' – läst 13 augusti 2008.
    2. ^ Blabbermouth: "Decapitated Singer Moved To Polish Hospital, Is In 'Stable' Condition" – läst 11 augusti 2011.
    3. ^ Blabbermouth: Carnival Is Forever – läst 11 augusti 2011.

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.