The Ballad Of Chasey Lain

The Bloodhound Gang

  • Bloodhound Gang är ett amerikanskt postgrunge och rapcore band från orten King of Prussia, Pennsylvania. Bandet bildades 1994 och är känt för sina humoristiska, obscena och stötande låttexter. De tar upp kontroversiella ämnen som sex, våldtäkter och incest. Bandet brukar ofta lägga in små referenser till den amerikanska popkulturen i sina texter. De gör parodi på popkulturen och det finns även metaforer, liknelser och ordlekar som:

    • "Times New Roman, you know the type"
    • "Power drill the yippie bog"
    • "I'm kinda like Han Solo always stroking my own wookiee"
    • "Like the Jim Jones cult, I'll take you out with one punch"
    • "You and me, baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel"
    • "I'm not black like Barry White, no I am white like Frank Black is"

    Bloodhound Gang började som ett Depeche Mode-cover-/tributband under namnet "Bang Chamber 8".

    Gruppens mest kända låt är The Bad Touch.

    Gruppmedlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Jimmy Pop Ali (född som James Franks) - sång, gitarr
    • DJ Q-Ball - skivspelare, Sång
    • Evil Jared Hasselhoff - Bas, bakgrundssångare
    • Daniel P Carter - gitarr
    • Adam "The Yin" Perry - Trummor

    Tidigare medlemmar

    • Spanky G (lämnade bandet 1998) - Trummor
    • Daddy Long Legs - Sång
    • William Brehony, "Willie The New Guy", trummor. Kom som ny in i bandet 1998, därav smeknamnet. Född 24 oktober 1973 i Pottsville i Pennsylvania. Kompis med Jackass-stjärnan och skateboardaren Bam Margera.
    • Lüpüs Thünder - Gitarr - Bloodhounds Gangs hjärta. Lämnade bandet hösten 2008 för att satsa på familjelivet.

    Diskografi

    Album

    • 1994 – Dingleberry Haze (Demo)
    • 1995 – Use your Fingers
    • 1996 – One Fierce Beer Coaster
    • 1999 – Hooray for Boobies
    • 2005 – Hefty Fine
    • 2014 – Fishin' For Hookers

    Singlar

    • 1995 – Mama Say
    • 1997 – Fire Water Burn
    • 1997 – Kiss Me Where It Smells Funny
    • 1997 – I Wish I Was Queer So I Could Get Chicks
    • 1997 – Why's Everybody Always Pickin' On Me?
    • 1998 – Your Only Friends Are Make Believe
    • 1999 – Along Comes Mary
    • 1999 – The Bad Touch
    • 2000 – The Ballad of Chasey Lain
    • 2000 – Mope
    • 2001 – The Inevitable Return of the Great White Dope
    • 2005 – Foxtrot Uniform Charlie Kilo
    • 2005 – Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss
    • 2006 – No Hard Feelings
    • 2007 – Screwing You on a Beach at Night
    • 2010 – Altogether Ooky

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.