SEREBRO

  • Serebro (ryska: Серебро, "silver") är en rysk musiktrio som bildades av den ryska musikproducenten Maksim Fadejev år 2006.

    Medlemmar

    2006-2009

    • Olga Seryabkina, född 12 april 1985
    • Jelena Temnikova, född 18 april 1985
    • Marina Lizorkina, född 9 juni 1983

    2009-nuvarande

    • Olga Seryabkina, född 12 april 1985
    • Jelena Temnikova, född 18 april 1985
    • Anastasia Karpova, född 2 november 1984

    Eurovision Song Contest

    De valdes att representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2007 i Helsingfors. Deras bidrag heter Song #1. Den ryska versionen heter Песня #1 (pesnja nomer odin). I finalen kom Serebro på tredje plats efter Serbien och Ukraina.

    Musik

    Deras Eurovisionbidrag var även deras första singel. Alla deras singlar har titeln Song #1, Song #2, Song #3 etc. Vilket underlättar att minnas dem. Song #1 blev en stor hit i Ryssland och låg etta på den ryska singellistan. I Sverige släpptes singeln och nådde plats 35 på försäljningslistan. Nästa singel - Song #2 - heter Dysji (sv: Andas) och nådde plats två på den ryska listan. Deras tredje officiella singel, Opium, släpptes i maj 2008. Innan dess hade de framfört ett flertal låtar, men ingen av dem släpptes som officiell singel, varför Opium är Song #3. Även den singeln låg etta i Ryssland.

    Diskografi

    • 2007 Song #1
    • 2007 Песня #1 (Den ryska versionen av Song #1)
    • 2007 Дыши (Dysji)
    • 2008 Опиум (Opium)
    • 2009 Сладко (Sladko)
    • 2011 Mama Lover

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Serebro.
    • Officiell sida

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.