GZA

  • GZA eller The Genius, född Gary Grice 22 augusti 1966 i Brooklyn, New York, är en amerikansk rappare och medlem i hiphopgruppen Wu-Tang Clan. GZA har hamnat i skuggan av Method Mans och Ol' Dirty Bastards (också Wu-Tang Clan-medlemmar) kommersiella framgångar men har hyllas av många kritiker och hiphopälskare för sin teknik och sina texter.

    Alias

    • "Allah Justice"
    • "The Genius"
    • "Maximillion"

    Diskografi

    Studioalbum

    • 1991 – Words From the Genius
    • 1995 – Liquid Swords
    • 1999 – Beneath the Surface
    • 2002 – Legend of the Liquid Sword
    • 2005 – GrandMasters (tillsammans med DJ Muggs)
    • 2008 – Pro Tools

    Singlar och EP-skivor

    • 1995 – Cold World
    • 1995 – I Gotcha Back
    • 1995 – Shadowboxin'
    • 1999 – Breaker Breaker
    • 1999 – Crash Your Crew
    • 2002 – "Fame"
    • 2002 – Knock Knock
    • 2005 – General Principles (med DJ Muggs)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.