Amaranthe

  • Amaranthe är ett svensk-danskt metal-band med inslag av electronica, som bildades av Jake E. och Olof Mörck, projektet började ta form när sångarna Elize Ryd och Andy Solvestrom gick med, liksom trummisen Morten Lowe. 2008 släppte bandet sin första demo, Leave Everything Behind, och 2011 släpptes den första skivan Amaranthe. I oktober 2013 så lämnade Andy Solveström bandet och ersattes med Henrik Englund.

    Medlemmar

    • Jake E. Berg - sång (2009-idag)
    • Elize Ryd - sång (2009-idag)
    • Olof Mörck - basgitarr (2009), gitarr, keyboard (2009-idag)
    • Morten Løwe Sørensen - trummor (2009-idag)
    • Johan Andreassen - basgitarr (2009-idag)
    • Henrik Englund - growl (2013-idag)
    • Andy Solveström - growl (2009-2013)
    • Anna-Mia Bonde - sång (2011)
    • Richard Sjunnesson - growl (2011-2012)
    • Antony Hämäläinen - growl (2012)
    • Henrik Englund - growl (2013)
    • Olle Ekman - growl (2015)

    Diskografi

    Demo

    • 2008 - Leave Everything Behind

    Album

    • 2011 - Amaranthe
    • 2013 - The Nexus
    • 2014 - Massive Addictive

    Singlar

    • 2011 - "Hunger"
    • 2011 - "Rain"
    • 2011 - "Amaranthine"
    • 2012 - "1.000.000 Lightyears"
    • 2013 - "The Nexus"
    • 2013 - "Burn With Me"
    • 2013 - "Invincible"
    • 2014 - "Drop Dead Cynical"
    • 2014 - "Trinity"

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.