Youngblood

E.M.D

  • E.M.D. (Erik, Mattias, Danny) var en svensk trio bestående av före detta Idol-deltagarna Erik Segerstedt (Idol 2006), Mattias Andréasson (Idol 2007) och Danny Saucedo (Idol 2006). Gruppen tog paus efter 2010; Danny och Erik satsar på solokarriär och Mattias satsar på familjen.

    A State of Mind 2008

    E.M.D. släppte sin första singel med coverlåten All for Love den 19 december 2007. All for Love nådde 3 gånger platina med 60 000 sålda exemplar. E.M.D. släppte A State of Mind den 14 maj 2008. 2009 vann E.M.D. sin första Grammis. Denna fick de för årets låt 2008 som var "Jennie let me love you". Våren 2009 var det även med som jokrar i Melodifestivalen med låten "Baby Goodbye". De gick vidare från uttagningen i Leksand till finalen i Globen där de slutade på en tredjeplats. Efter tredjeplatsen i Melodifestivalen släppte de sitt andra album som fick namnet "A state of mind - deluxe" och innehöll förutom Baby goodbye även två nya låtar: "Youngblood" och "I'm no Romeo". Gruppen medverkade även hösten 2009 i ICA-reklamen för att promota sin då nya julskiva.

    2012 syntes E.M.D. i X Factor Sverige som gästdomare till Marie Serneholts hjälp för kategorin "sånggrupper".

    Rewind 2010

    I slutet av 2010 spelade gruppen in "There's a Place for Us", ledmotivet för den tredje filmen om Narnia.

    Diskografi

    Album

    • 2008 - A State of Mind
    • 2009 - A State of Mind Deluxe
    • 2009 - Välkommen hem
    • 2010 - Rewind

    Singlar

    • 2007 - All For Love
    • 2008 - Jennie Let Me Love You
    • 2008 - Alone
    • 2009 - Baby goodbye
    • 2009 - Youngblood
    • 2009 - Välkommen hem
    • 2010 - Save Tonight
    • 2010 - What is love

    Priser

    • Årets låt, Jennie Let Me Love You (Grammisgalan 2008)

    Externa länkar

    Referenser

    1. ^ Ek, Torbjörn (2010-12-05). ”Ny storlåt – då lägger EMD ner”. Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article12693294.ab. Läst 2013-07-24. 

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.