Erik og Kriss

  • Erik og Kriss (ibland Erik & Kriss) är en norsk rapgrupp från Hosle i Bærum bestående av Erik Mortvedt och Kristoffer Chaka Bwanausi Tømmerbakke. Duon slog igenom via Internet med låten Bærumsgrammatikk år 2004 och vidare med låten Putt diamanter opp år 2006. Året därpå släppte de sitt första album, Gull og grønne skoger som följdes upp i januari år 2008 med albumet Verden vil bedras. Karriären utvecklade sig ytterligare i efterkant av sistnämnda album, först med singeln «Dra tilbake» som släpptes i slutet av 2007, och vidare med «Det e'kke meg det er deg» mot mitten av 2008.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2007 - Gull og grønne skoger
    • 2008 - Verden vil bedras
    • 2009 - Tabu
    • 2010 - Back to Business[3]
    • 2013 - Fem

    Singlar

    • 2007 - Dra tilbake
    • 2008 - Ut mot havet
    • 2008 - Det e'kke meg det er deg
    • 2008 - Porno
    • 2009 - Svigermors drøm
    • 2009 - Pol til pol
    • 2009 - Rundt fingern
    • 2009 - Hverdagshelt
    • 2009 - Hvor er snøen?
    • 2010 - Lighter

    Referenser

    1. ^ Erik og Kriss på Rockipedia
    2. ^ Diskografi på Discogs
    3. ^ Back to Business på allmusic.com
    4. ^ Diskografi på Rate Your Music

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.