Dan Auerbach

  • Dan Auerbach, född 14 maj 1979 i Akron, Ohio, är en amerikansk musiker, känd som sångare och gitarrist i bluesrockbandet The Black Keys.

    Auerbach bildade The Black Keys 2001 tillsammans med trummisen Patrick Carney. De albumdebuterade året efter med The Big Come Up, följt av Thickfreakness (2003), Rubber Factory (2004), Magic Potion (2006), Attack & Release (2008), Brothers (2010) och El Camino (2011) . Efter att ha startat sin egen studio, Akron Analog, spelade Auerbach därefter in solodebutalbumet Keep It Hid, som gavs ut i februari 2009 på Nonesuch Records.

    Diskografi

    • 2009 – Keep It Hid
    • 2002 – The Big Come Up
    • 2003 – Thickfreakness
    • 2004 – Rubber Factory
    • 2006 – Magic Potion
    • 2008 – Attack & Release
    • 2010 – Brothers
    • 2011 – El Camino
    • 2014 – Turn Blue

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.