Mark Ronson feat. Phantom Planet

  • Mark Daniel Ronson, född 4 september 1975 i London, är en brittisk musiker, skivproducent och delgrundare av skivbolaget Allido Records. Han har givit ut tre album som artist såväl som varit med och producerat ett stort antal album för andra artister, bland andra Christina Aguilera, Amy Winehouse, Robbie Williams, Wale, Adele och Bruno Mars. 2008 vann han en Grammy Award för 'Producer of the Year' samt 'Best Pop Vocal Album' och 'Record of the Year' tillsammans med Amy Winehouse.

    2015 gav Mark Ronson ut albumet Uptown Special. Låten Uptown Funk där Bruno Mars sjöng blev en stor kommersiell framgång och blev bland annat etta på Billboardlistan.

    Diskografi

    • 2003: Here Comes the Fuzz
    • 2007: Version
    • 2010: Record Collection
    • 2015: Uptown Special

    Album producerade av Mark Ronson

    • 1998: Flip Squad Allstars – The Flip Squad Allstar DJs
    • 1999: The High & Mighty – Home Field Advantage (programming)
    • 2001: Nikka Costa – Everybody Got Their Something
    • 2002: Jimmy Fallon – The Bathroom Wall (bas, bakgrundssång, keyboard, mixning)
    • 2002: Sean Paul – Dutty Rock
    • 2002: Saigon – The Best of Saigon a.k.a. The Yardfather Volume 1
    • 2003: Mark Ronson – Here Comes the Fuzz
    • 2003: Macy Gray – The Trouble with Being Myself (programmering)
    • 2004: Consequence – Take 'Em to the Cleaners
    • 2005: Ol' Dirty Bastard – Osirus
    • 2005: Terry Sullivan – TheErthMoovsAroundTheSun (gitarr)
    • 2005: Teriyaki Boyz – Beef or Chicken
    • 2006: Lily Allen – Alright, Still
    • 2006: Rhymefest – Blue Collar
    • 2006: Christina Aguilera – Back to Basics
    • 2006: Amy Winehouse – Back to Black
    • 2006: Robbie Williams – Rudebox
    • 2006: Ghostface Killah – More Fish
    • 2007: Wale – 100 Miles & Running
    • 2007: Mark Ronson – Version
    • 2008: Rhymefest – Man in the Mirror
    • 2008: Adele – 19
    • 2008: Estelle – Shine
    • 2008: Wale – The Mixtape About Nothing
    • 2008: Solange Knowles – Sol-Angel and the Hadley St. Dreams
    • 2008: Nas – Untitled
    • 2008: Q-Tip – The Renaissance
    • 2008: Kaiser Chiefs – Off with Their Heads
    • 2009: Wale & 9th Wonder – Back to the Feature
    • 2009: Richard Swift – The Atlantic Ocean
    • 2009: Wale – Attention Deficit
    • 2009: Daniel Merriweather – Love & War
    • 2009: The Rumble Strips – Welcome to the Walk Alone
    • 2009: ODB – A Son Unique
    • 2010: The Like – Release Me
    • 2010: Mark Ronson & The Business Intl. – Record Collection
    • 2011: Duran Duran – All You Need Is Now
    • 2011: Mark Ronson & The Business Intl. – Record Collection 2012
    • 2011: Black Lips – Arabia Mountain
    • 2012: Rufus Wainwright – Out of the Game
    • 2012: Bruno Mars – Unorthodox Jukebox
    • 2013: Paul McCartney – New
    • 2015: Mark Ronson – Uptown Special
    • 2015: Action Bronson – Mr. Wonderful
    • 2015: Lana Del Rey – Honeymoon

    Referenser

    1. ^ [1]

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.