Diggy Down (feat. Marian Hill)

Inna

  • Elena Alexandra Apostoleanu, mest känd som Inna, född 16 oktober 1986, är en rumänsk musiker inom genrerna dance/house. Hon började även kolaborera med produktionsteamet Play & Win. Hon har även blivit populär i Sverige med låten "Hot" som slog igenom 2009 med albumet med samma namn.

    Låten Hot blev etta i radiotopplistan i 7 olika länder, Rumänien, Bulgarien, Polen, Ryssland, Turkiet och Grekland.

    Från hennes debutalbum, Hot, har hon även lanserad 4 singlar, 10 minutes, Love, Déjà Vu, Amazing, låtar som fick ledande positionen i olika topplistor i Europa.

    Den 15 april 2009 undertecknade Inna en kontrakt med ett av USA:s största skivbolag Ultra Records Senare vann sångerskan fyra troféer på prisgalan Romanian Music Awards 2009. April 2009 har låten Hot blivit nominerad som bästa internationella låten hos prisutdelningsceremonin Eska.

    Hösten 2009 blev Inna nominerad som bästa rumänska sångerska på MTV Europe Music Awards och fick t.o.m. en trofé med sig.

    2011 har lanserade Inna albumet I Am The Club Rocker och turnerade i flera europeiska länder och i Mexico.

    Diskografi

    Album

    • 2009 - Hot
    • 2011 - I Am the Club Rocker
    • 2013 - Party Never Ends

    Singlar

    • 2009 – Hot
    • 2009 – Love
    • 2009 – Déjà Vu
    • 2009 – Amazing
    • 2010 – 10 Minutes
    • 2010 – Sun Is Up
    • 2011 – Club Rocker
    • 2011 – Un Momento
    • 2011 – Endless
    • 2012 – Caliente
    • 2012 – Tu Si Eu
    • 2012 – Crazy Sexy Wild
    • 2013 - We Like To Party
    • 2013 - INNdiA

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.