Ours

  • Ours är en amerikansk rockgrupp som bildades i början av 1990-talet i New Jersey. Frontfiguren Jimmy Gnecco startade sin musikkarriär i bandet Lost Child och senare The Harmony Bandits (som senare blev Ours). Mellan 1992 och 1994 släppte de sin första skiva Sour under eget bolag kallat Beatnik Records ägt av Mike Marri. Efter det upplöstes bandet och skulle inte återbildas på flera år..

    1997 startade Jimmy Gnecco bandet på nytt. Fyra år senare släpptes "Distorted Lullabies" (2001) som fick blandade recensioner.. Låten "Sometimes" hamnade på 31:a plats på USA:s Billboard of Modern Rock Charts. Året därpå släpptes tredje albumet "Precious" (2002) som gav bättre recensioner vilket också resulterade i att de blev förband till The Wallflowers.

    2004 bytte gruppen miljö och flyttade till Los Angeles för att jobba med den omtalade producenten Rick Rubin. 2008 blev resultatet "Mercy" (Dancing for the Death of an Imaginary Enemy).

    Jimmy Gnecco var god vän med Jeff Buckley och skrev låten "I Heard You Singing" till honom. Nuvarande medlemmar i bandet är Jimmy Gnecco, Static, Locke and Race.

    Bandet är ute på turné i USA under hela 2008/2009..

    Medlemmar

    • Jimmy Gnecco - sång, gitarr
    • Static - gitarr
    • Locke - gitarr, keyboard
    • Race - bas
    • Dave Milone - gitarr
    • Tony Angerson - trummor
    • Scott Greco - bas
    • Anthony DeMarco - keyboard
    • Ethan Johns - trummor
    • Zambia Greene - trummor

    Diskografi

    • Sour (1994)
    • Distorted Lullabies (2001)
    • Precious (2002) (US #187)
    • Mercy (Dancing for the Death of an Imaginary Enemy) (2008) (#11 US Heatseekers)
    • Ballet the Boxer 1 (2013)
    • Sometimes (2001) (#31 US Modern Rock)
    • Leaves (2002)
    • The Worst Things Beautiful (2008)
    • Devil (2013)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.