Partypatrullen

Mange Schmidt

  • Bo Magnus Schmidt, Mange Schmidt, född 17 november 1973, från Jordbro, Stockholm, är en svensk rappare.

    Karriär

    Han blev först känd för sina svenskspråkiga covers på hiphop-klassiker. Exempelvis gjorde han The Notororious B.I.G. Warning till Varning och Diamond D & The Psychotic Neurotics Freestyle (Yo, Thats That Sh...) blev till Det här är sån skit. De samlades på albumet Greatest Hits (arbetsnamn Mange Schmidt blandar och ger) 2003. Sommaren 2006 fick han framgångar på topplistorna med singeln Glassigt, under hösten samma år kom albumet Samtidigt, i Stockholm och andrasingeln Vem e han?. 2007 gjorde Mange Schmidt med hjälp av Petter den nya låten Giftig och även den likt singeln "Glassigt" blev en stor succé.

    2009 berättade han i inslaget Återvinningsintervjun i radioprogrammet P3 Populär för första gången offentligt om sin spirituella läggning och om sin starka tro på människan, naturen och kretsloppet. Mange Schmidt gav även exempel på egna upplevelser som han visserligen inte ville kalla övernaturliga, men väldigt ologiska .

    Schmidt driver vid sidan av musiken en cateringfirma, framförallt inriktad på dryckeshantering, i Stockholm.

    I slutet av september år 2009 släppte han sitt fjärde album "Odenplan Stockholm 1988". I början på 2010 släppte han singeln "Wingman".

    Diskografi

    Album

    • 2003 – Greatest Hits
    • 2006 – Samtidigt, i Stockholm
    • 2007 – Känslan Kommer Tillbaks
    • 2009 – Odenplan Stockholm 1988
    • 2013 – Ensam Bland Alla Vänner

    Singlar

    • 2006 – Glassigt
    • 2006 – Vem é han?, med Adiam
    • 2007 – Giftig, med Petter
    • 2007 – Jag talar ut
    • 2008 – Gömma mig, med Ken Ring)
    • 2008 – Inget att förlora
    • 2009 – Vet att du förstår
    • 2009 – Ledig
    • 2010 – Wingman
    • 2010 – Allvarligt talat, med Vanessa Falk
    • 2010 – Flyter, med Wille Crafoord och Sofia Talvik
    • 2012 – Flakhits (Lalala)
    • 2012 – Leva livet nu, med Mogge
    • 2013 – Maria

    Referenser

    1. ^ ”P3 Populär”. http://www.sr.se/cgi-bin/p3/kanalarkiv.asp?ProgramId=2785&NrOfDaysInArchive=30. 

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.