Henry Rollins

  • Henry Rollins, född som Henry Lawrence Garfield 13 februari 1961 i Washington, D.C., är en amerikansk grammybelönad alternative rock-sångare och låtskrivare, spoken word-artist, författare, radio- och TV-personlighet, komiker och skådespelare.

    Han är mest känd som sångare i det amerikanska hardcorepunkbandet Black Flag mellan 1981 och 1986, och sedan Rollins Band 1987–2002.

    Filmografi (urval)

    • 1995 – Johnny Mnemonic
    • 2003 – Bad Boys II
    • 2006 – The Alibi
    • 2007 – Wrong Turn 2: Dead End
    • 2009 - Sons of Anarchy (10 Avsnitt)
    • 2009 – Suck

    Källor

    1. ^ Azerrad, Michael. Our Band Could Be Your Life: Scenes from the American Indie Underground, 1981-1991. Little Brown and Company, 2001. ISBN 0-316-78753-1, pg. 19

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.