Hadise

  • Hadise Açıkgöz, född 22 oktober 1985 i Mol, Belgien, mest känd som Hadise, är en belgisk R&B-singer-songwriter av turkisk härkomst.

    2005 släppte Hadise sitt debutalbum Sweat i Belgien. 2008 utkom albumet Hadise, både i Belgien och i Turkiet. Tredje albumet, Fast Life, utkom den 15 maj 2009.

    Hadise är inte enbart känd som sångerska utan hon har även arbetat som programpresentatör i belgisk och turkisk TV.

    Eurovision Song Contest

    Hadise representerade Turkiet i Eurovision Song Contest 2009 i Moskva med låten "Düm Tek Tek", som slutade fyra i finalen. Hon blev den första artisten som inte är född i Turkiet som fick representera landet.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2005 – Sweat
    • 2008 – Hadise
    • 2009 – Fast Life
    • 2009 – Kahraman
    • 2011 – Aşk kaç beden giyer?

    Källor

    1. ^ http://poplight.zitiz.se/artikel/turkiet-dum-tek-tek

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.