Teddybears Sthlm feat. PAOLA

  • Teddybears, tidigare Teddybears Sthlm eller Teddybears STHLM, är en svensk musikgrupp bestående av Patrik Arve, Joakim Åhlund och Klas Åhlund. Deras musik har inslag av både rock, synth och TV-spelsmusik. Låten Move Over med Teddybears är med i spelet Driv3r.

    Historia

    Teddybears bildades som ett grindcoreband 1991 av Patrik Arve och Joakim Åhlund med Glenn Sundell på trummor, under namnet Skull. Man medverkade också på Thomas Rusiaks låt Hiphopper, en cover på Teddybears Punkrocker.

    2004 gavs albumet Fresh ut, med bland annat låten Cobrastyle inspelad med Mad Cobra. Under en konsert samma år var dansbandet Torgny Melins förband åt Teddybears, då de gjorde dansbandstolkningar av några av bandets låtar. Framträdandet blev succé och ledde till att Torgny Melins 2006 gav ut ett helt album med Teddybears-tolkningar, kallat Dansbander.

    Den 12 september 2006 gav Teddybears ut sitt första album för den amerikanska marknaden, Soft Machine, under det förkortade namnet Teddybears. Första singeln var Punkrocker, en ny version av deras gamla hit som i den nya versionen sjungs av Iggy Pop. De turnerade och spelade bland annat på Coachellafestivalen 2007.

    2008 medverkade de i The Late Show with David Letterman och framförde låten Cobrastyle tillsammans med Robyn.

    Den 22 januari 2010 öppnade Teddybears P3 Guldgalan i Scandinavium med att premiärspela låten Rocket Scientist. Den 24 mars samma ut gavs albumet Devil's Music ut.

    Den 11 juli 2011 gavs EP:n No More Michael Jackson ut. Den har ett betydligt tyngre och mer elektroniskt sound, mer likt Klas Åhlunds produktion till Robyns Body Talk-serie.

    Den 16 maj 2014 återförenades bandet för en exklusiv spelning på Vans sponsorfest i Stockholm. Bandet spelade "Ahead of My Time" och "Punkrocker" samtidigt som man delade ut Vans-produkter till publiken. Den 9 aug samma år uppträdde de även på Sommarkrysset från Gröna Lund.

    Diskografi

    Album

    • 1993 – You Are Teddybears (som Teddybears Sthlm)
    • 1996 – I Can't Believe It's Teddybears STHLM (som Teddybears Sthlm)
    • 2000 – Rock'n'Roll Highschool (som Teddybears Sthlm)
    • 2004 – Fresh (som Teddybears Sthlm)
    • 2006 – Soft Machine
    • 2010 – Devil's Music
    • 2011 – No More Michael Jackson

    Singlar

    • 1991 – Woman In Pain (som Teddybears Sthlm)
    • 1993 – Extra Pleasure (som Teddybears Sthlm)
    • 1994 – Step on It (We Are the Best!) (som Teddybears Sthlm)
    • 1995 – Purple Rain (som Teddybears Sthlm)
    • 1996 – The Robots (som Teddybears Sthlm)
    • 1996 – Magic Finger (som Teddybears Sthlm)
    • 1999 – Ahead of My Time (som Teddybears Sthlm)
    • 2000 – Yours to Keep (som Teddybears Sthlm) med Paola
    • 2000 – Automatic Lover (som Teddybears Sthlm)
    • 2000 – Punkrocker (som Teddybears Sthlm)
    • 2000 – Rock'n'Roll Highscool (som Teddybears Sthlm)
    • 2004 – Cobrastyle (som Teddybears Sthlm)
    • 2004 – Hey Boy (som Teddybears Sthlm)
    • 2004 – Little Stereo (som Teddybears Sthlm)
    • 2009 – Get Mama a House
    • 2010 – Rocket Scientist
    • 2014 – Sunshine
    • 2014 – No More Michael Jackson
    • 2014 – Shimmy Shimmy Style
    • 2015 – What´s your Problem?

    Källor

    1. ^ A history of Teddybears, biografi på officiella webbplatsen
    2. ^ Grammisvinnare 2000
    3. ^ ”Robyn - Cobrastyle (Live on Late Show with David Letterman)”. Youtube.com. 1 maj 2008. http://www.youtube.com/watch?v=UiXnstxTG_Y. Läst 12 maj 2012. 
    4. ^ Devilsmusic.org

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.