When You Wish Upon a Star Trailer

Bill Frisell

  • William Richard "Bill" Frisell, född 18 mars 1951 i Baltimore, Maryland, är en amerikansk jazzgitarrist. Han är tillsammans med John Scofield och Pat Metheny en av de mest kända och erkända gitarristerna inom jazzen från 1980-talet och framåt. Han har bland annat samarbetat med John Zorn och ingått i dennes grupp Naked City.

    Hans album Unspeakable från 2004 gav honom en Grammy i kategorin Best Contemporary Jazz Album, tidigare hade albumet The Intercontinentals nominerats i kategorin Best Contemporary World Music Album.

    Diskografi

    • 1983 – In Line
    • 1985 – Rambler
    • 1988 – Lookout for Hope
    • 1989 – Before We Were Born
    • 1990 – Is That You?
    • 1991 – Where in the World?
    • 1992 – Have a Little Faith
    • 1994 – This Land
    • 1995 – Go West: Music for the Films of Buster Keaton
    • 1995 – The High Sign/One Week: Music for the Films of Buster Keaton
    • 1995 – Live
    • 1996 – Quartet
    • 1997 – Nashville
    • 1998 – Gone, Just Like a Train
    • 1999 – Good Dog, Happy Man
    • 1999 – The Sweetest Punch
    • 2000 – Ghost Town
    • 2001 – Blues Dream
    • 2001 – With Dave Holland and Elvin Jones
    • 2002 – The Willies
    • 2003 – The Intercontinentals
    • 2004 – Unspeakable
    • 2005 – Richter 858
    • 2005 – East/West
    • 2005 – Further East/Further West
    • 2006 – Bill Frisell, Ron Carter, Paul Motian
    • 2008 – History, Mystery
    • 2008 – All Hat (soundtrack)
    • 2009 – Disfarmer
    • 2010 – Beautiful Dreamers
    • 2011 – Sign of Life
    • 2011 – All We Are Saying
    • 2013 – Silent Comedy
    • 2013 – Big Sur
    • 2014 – Guitar in the Space Age!

    Samarbeten

    • 1984 – Theoretically med Tim Berne
    • 1985 – Smash & Scatteration med Vernon Reid
    • 1987 – Strange Meeting med Power Tools (Frisell, Melvin Gibbs och Ronald Shannon Jackson)
    • 1994 – Just So Happens med Gary Peacock
    • 1994 – American Blood/Safety in Numbers med Victor Bruce Godsey och Brian Ales
    • 1995 – Deep Dead Blue med Elvis Costello
    • 1997 – Motion Pictures med Michael White
    • 1998 – Songs We Know med Fred Hersch
    • 2000 – Reunion med Dale Bruning
    • 2004 – Petra Haden and Bill Frisell med Petra Haden
    • 2006 – The Elephant Sleeps but Still Remembers med Jack DeJohnette
    • 2007 – Floratone med Matt Chamberlain, Lee Townsend och Tucker Martine
    • 2008 – Hemispheres med Jim Hall
    • 2009 – Balladeering med Jakob Bro
    • 2010 – Lágrimas Mexicanas med Vinicius Cantuária
    • 2011 – Time med Jakob Bro
    • 2012 – Floratone II med Matt Chamberlain, Lee Townsend och Tucker Martine
    • 2012 – Enfants Terribles med Lee Konitz, Gary Peacock och Joey Baron

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.