Boz Scaggs

  • Boz Scaggs (William Royce Scaggs) är en amerikansk sångare, låtskrivare och gitarrist, född 8 juni 1944 i Canton, Ohio.

    Scaggs började spela musik med Steve Miller i tonåren och blev 1967 medlem i Steve Miller Band. Han medverkade på gruppens två första album och deras uppträdande på Monterey Pop Festival. Scaggs hade redan 1965 försökt sig på en solokarriär med albumet Boz som enbart släpptes i Europa. 1968 slutade han i Steve Miller Band för att fortsätta med solokarriären, och 1969 släpptes hans officiella solodebut på Atlantic Records. Några av hans singlar nådde låg placering på Billboard Hot 100, och inte förrän 1976 slog han igenom stort med låten "Lowdown". Låten fanns med på albumet Silk Degrees som blev hans bäst säljande skiva. På albumet ingick även singelhitarna "What Can I Say" och "Lido Shuffle". 1980 fick han åter en hit med "Look What You've Done To Me". Sedan dröjde det fram till 1988 innan han släppte ny musik igen på albumet Other Roads. Under 1990-talet och 2000-talet lanserade han ett flertal nya album.

    Diskografi, album

    • Boz, 1965, endast släppt i Europa
    • Boz Scaggs, 1969
    • Moments, 1971
    • Boz Scaggs & Band, 1971
    • My Time, 1972
    • Slow Dancer, 1974
    • Silk Degrees, 1976
    • Down Two Then Left, 1977
    • Middle Man, 1980
    • Other Roads, 1988
    • Some Change, 1994
    • Come On Home, 1997
    • Dig, 2001
    • But Beautiful, 2003
    • Speak Low, 2008
    • Memphis, 2013

    Källor

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.