When It Pleases You

Sara Watkins

  • Sara Watkins, född 8 juni 1981 i Vista, Kalifornien, är en amerikansk sångerska, violinist och låtskrivare.

    Watkins inledde sin karriär 1989 i bluegrassgruppen Nickel Creek, i vilken även hennes bror Sean Watkins och mandolinisten Chris Thile ingick. Efter att bandet upplösts 2007 fortsatte hon som soloartist. Hennes självbetitlade debutalbum gavs ut 2009 och producerades av John Paul Jones. Samma år gav hon också ut ett album med supergruppen Works Progress Administration. Under 2011 turnerade hon med bandet The Decemberists. Watkins andra soloalbum Sun Midnight Sun gavs ut 2012.

    Diskografi

    • 2009 – Sara Watkins
    • 2012 – Sun Midnight Sun
    • 2009 - Too Much (Promo-singel)
    • 2012 - You're The One I Love (med Fiona Apple och The Everly Brothers)
    • 1993 - 'Little Cowpoke
    • 1997 - Here to There
    • 2000: Nickel Creek
    • 2002 - This Side
    • 2005 - Why Should the Fire Die?
    • 2001 - The Lighthouse's Tale
    • 2002 - Reasons Why
    • 2003 - This Side
    • 2003 - Speak
    • 2003 - Smoothie Song
    • 2005 - When In Rome

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.