Sorten Muld

  • Sorten Muld (danska för Svart jord, jfr. svenskans mylla) är ett danskt band i hybridgenren elektro-folk. Bandet grundades 1995 och har vunnit två danska Grammys för albumet Mark II.

    Musiken baseras på folkmusikmässiga klanger och delvis ålderdomliga instrument, men man använder även mycket elektroniska ljudkällor och en betydligt modernare rytmik som ligger närmare techno.

    Medlemmar

    Ordinarie medlemmar

    • Ulla Bendixen
    • Martin Ottesen
    • Henrik Munch

    Instrumentalartister på III

    • Søren Bendixsen - gitarr
    • Harald Haugaard - fiol, altfiol, vevlira
    • Johannes Hejl - kontrabas
    • Niels Kilele - slagverk
    • Tommy Nissen - trummor
    • Martin Seeberg - säckpipa, tvärflöjt, mungiga

    Diskografi

    Album

    • Sorten Muld (1996)
    • Mark II (1997)
    • III (2000)
    • Jord, Luft, Ild, Vand (2002)

    Singlar

    • Ravnen (1997)
    • Bonden og Elverpigen (1997)
    • Som Stjernerne på Himlens blå (1997)
    • Venelite (1998)
    • Mylardatter (1998)
    • Vølven (2000)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.