Q-Tip;Violator Featuring Q-Tip

  • Kamaal Ibn John Fareed (Arabiska: كمال ابن جون فريد), född Jonathan Davis, 10 april 1970 i Queens, New York, USA, är en amerikansk rappare, musikproducent, sångare, samt skådespelare. Han är mest känd vid sitt artistnamn Q-Tip.

    Han är inom musiken förmodligen mest känd för att vara medlem i A Tribe Called Quest, men han har även släppt 3 solo-studioalbum. Det fjärde solo-studioalbumet väntas släppas 2012.

    2006 vann han en grammy för "Best Dance Recording" för The Chemical Brothers-låten "Galvanize", på vilken hann medverkade med rap.

    Diskografi

    Solo

    • 1999 – Amplified
    • 2008 – The Renaissance
    • 2009 – Kamaal/The Abstract
    • 2012 – The Last Zulu

    Med A Tribe Called Quest

    • 1990 – People's Instinctive Travels and the Paths of Rhythm
    • 1991 – The Low End Theory
    • 1993 – Midnight Marauders
    • 1996 – Beats, Rhymes and Life
    • 1998 – The Love Movement

    Filmografi

    • 1993 – Poetic Justice
    • 1999 – Love Goggles
    • 2000 – Disappearing Acts
    • 2001 – Prison Song
    • 2003 – Death of a Dynasty
    • 2004 – She Hate Me
    • 2008 – Cadillac Records
    • 2009 – Fast and Furious
    • 2010 – Holly Rollers

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Q-Tip.
    • Officiell webbplats
    • Q-Tip på Myspace
    • Q-Tip på Internet Movie Database (engelska)

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.