Alex Gaudino feat. Nicole Scherzinger

  • Nicole Scherzinger, Nicole Kea, född 29 juni 1978 i Honolulu, Hawaii, är en amerikansk dansare, sångerska och låtskrivare.

    Biografi

    Scherzinger studerade på duPont Manual High School i Louisville och det var där hennes karriär startade. Hon fick bland annat uppträda tillsammans med Actors Theatre of Louisville, och 1999 tog hon en paus från sina studier för att köra bakom rockbandet Days of the New. År 2001 släpptes Scherzingers första två låtar, som hon spelade in med bandet F.O.B.

    Samma år deltog hon även i första säsongen av amerikanska Popstars. Genom programmet fick Scherzinger en plats i tjejgruppen Eden's Crush. Bandets första singel "Get over yourself" nådde femte plats på Billboardlistan. Gruppen splittrades då deras skivbolag, London-Sire Records, upphörde. 2003 blev Scherzinger medlem i bandet Pussycat Dolls.

    Mellan 2006 och 2008 arbetade hon på ett soloalbum, Her Name Is Nicole, vid sidan av PCD men albumet gavs aldrig ut.

    2006 medverkade hon i P Diddys låt "Come to me". På Timbalands album Presents: Shock Value är Scherzinger med och sjunger i låten "Scream" tillsammans med Timbaland själv och Keri Hilson. Hon har även spelat in en duett med Tenoren Vittorio Grigolo "You are my miracle"

    Hon är tillsammans med 2008 samt 2014 års världsmästare i Formel 1 Lewis Hamilton.

    2012 var Scherzinger med i juryn för The X Factor i Storbritannien.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2011: Killer Love
    • 2014: Big Fat Lie

    Singlar

    • 2007: "Whatever U Like" featuring T.I.
    • 2007: "Baby Love" featuring will.i.am
    • 2007: "Supervillain" featuring Mad Scientist (Digital Release Only)
    • 2007: "Puakenikeni" featuring Brick & Lace (Digital Release Only)
    • 2008: "Rio" (Caress Brazilian Mix) (Digital Release Only)
    • 2011: "Don't Hold Your Breath"
    • 2011: "Wet"
    • 2011: "Try With Me"
    • 2013: ”Boomerang”

    Med andra artister

    • 2006: "Lie About Us" (Avant featuring Nicole Scherzinger)
    • 2006: "Come to Me" (P Diddy featuring Nicole Scherzinger)
    • 2007: "You Are My Miracle" (Vittorio featuring Nicole Scherzinger)
    • 2008: "Scream" (Timbaland featuring Keri Hilson & Nicole Scherzinger)
    • 2010: "Baby can't drive" (Slash feat Alice Cooper and Nicole Scherzinger)
    • 2011: "Coconut Tree" (Mohombi featuring Nicole Scherzinger)
    • 2011: "Right there" 50-Cent featuring Nicole Scherzinger

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.