The Fox (What Does The Fox Say?)

Ylvis

 • Ylvis är en norsk komikerduo bestående av de båda bröderna Bård Ylvisåker, född 1982, och Vegard Ylvisåker, född 1979. Bröderna kommer från Sogn men växte upp i Bergen och Afrika.

  De gjorde sin professionella debut år 2000 på Ole Bull teatern i Bergen med föreställningen Ylvis – en kabaret. De gjorde också en nationell turné med föreställningen och efter turnén gav de föreställningen Ylvis goes philharmonic med Bergens filharmoniska orkester.

  År 2001 var de ett stående inslag i NRK:s teveprogram Absolutt Norsk och senare i Trond–Viggo Torgersens TVT. De har sedan fortsatt göra både scenföreställningar och norsk teve. Bland annat har de gjort de norska varianterna av Hål i väggen och Schlag den Raab som motsvaras av svenska Vem kan slå Filip och Fredrik? under namnen Ylvis møter veggen respektive Hvem kan slå Ylvis.

  Hösten 2011 hade deras egen talkshow I kveld med YLVIS premiär på tv-kanalen TVNorge. De sänder nu sin fjärde säsong.

  Hösten 2013 fick de ett internationellt genombrott med musikvideon The Fox. I mars 2015 framförde duon sin låt "Stonehenge" på svenska Melodifestivalen tillsammans med Lili & Susie.

  Källor

  1. ^ http://www.dagbladet.no/2009/08/31/kultur/tv/tv_og_medier/tvanmeldelse/anmeldelse/7890007/

  Externa länkar

  Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.