Public Image Limited

  • Public Image Ltd, förkortat PiL, var ett postpunkband från England. John Lydon (även känd som Johnny Rotten) startade bandet sedan han lämnade Sex Pistols, tillsammans med bland annat Keith Levene, som har spelat med tidiga The Clash och Sid Vicious. Bandet har haft en rad medlemmar med Lydon som den enda fasta medlemmen. Bandet splittrades 1992.

    Bandet återförenades 2009 och besökte den svenska festivalen Putte i parken 2010.

    Diskografi

    • First Issue (1978)
    • Metal Box (1979)
    • Second Edition (1980)
    • Flowers of Romance (1981)
    • This Is What You Want... This Is What You Get (1984)
    • Album (1986)
    • Happy? (1987)
    • 9 (1989)
    • That What Is Not (1992)
    • This Is PiL (2012)
    • Paris au Printemps (1980)
    • Live in Tokyo (1983)
    • Live at the Isle of Wight Festival 2011 (2011)
    • Live at Rockpalast (2012)
    • The Greatest Hits, So Far (1990)
    • Plastic Box (1999)
    • Public Image: First Issue/Second Edition (2003)
    • ALiFE 2009 (2010)
    • Gold (2013)

    Singlar (topp 100 på UK Singles Chart)

    • Public Image (1978) (#9)
    • Death Disco (1979) (#20)
    • Memories (1979) (#60)
    • Flowers of Romance (1981) (#24)
    • This Is Not a Love Song (1983) (#5)
    • Bad Life (1984) (#71)
    • Rise (1986) (#11)
    • Home (1986) (#75)
    • Seattle (1987) (#47)
    • The Body (1987) (#100)
    • Disappointed (1989) (#38)
    • Warrior (1989) (#89)
    • Don't Ask Me (1990) (#22)
    • Cruel (1992) (#49)

    Referenser

    1. ^ Putte i parken 2010

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.