Leonel García a Dueto con Lila Downs

  • Lila Downs, född 9 september 1968 i Tlaxiaco i Oaxaca i Mexiko, är en mexikansk-amerikansk vis- och operasångerska som även komponerar sin egen musik. Hon kan även sjunga på flera inhemska språk från Mexiko. Downs har bland annat turnerat runt i USA med den kända gruppen Grateful Dead. Hon är mest känd i Sverige för att ha medverkat i filmen Frida, som handlar om Frida Kahlos liv, med sångerna "Alcoba Azul", "La Borrachita", "La Llorona" och "Burn It Blue".

    Diskografi

    • 1999 – La Sandunga
    • 2000 – Tree of Life
    • 2001 – Border – La Linea
    • 2002 – Frida (soundtrack)
    • 2003 – La Sandunga – extra tracks
    • 2004 – Una Sangre – One Blood
    • 2006 – La Cantina
    • 2008 – Shake Away
    • 2010 – Lila Downs y la Misteriosa en París Live a FIP
    • 2011 – Pecados y Milagros

    Filmografi

    • 2002 – Frida

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Lila Downs.
    • Lila Downs på Internet Movie Database (engelska)
    • Webbplats

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.