Rat Race

Brody Dalle

  • Brody Dalle, född som Bree Joanna Alice Robinson den 1 januari 1979 i Melbourne, är en australiensisk sångerska, gitarrist och låtskrivare. Hon är mest känd som frontfigur i före detta punkrockbandet The Distillers.

    Hon var gift med Tim Armstrong från Rancid 1997-2003. När de skilde sig bytte hon efternamn till Dalle. Hon tog namnet efter skådespelerskan Béatrice Dalle som har huvudrollen i Brodys favoritfilm, Betty Blue. I januari 2005 förlovade sig Brody och Josh Homme från Queens of the Stone Age och har sedan dess fått två barn.

    I mars 2007 meddelade Brody att hon tillsammans med Alain Johannes, Jack Irons och Tony Bevilacqua startat bandet Spinnerette. I november 2012 meddelade hon att hon arbetade med ett soloalbum. Den 11 februari 2014 släpptes den första singeln, "Meet The Foetus / Oh The Joy" där även Shirley Manson från Garbage och Emily Kokal från Warpaint medverkade. Brodys första soloalbum Diploid Love släpps den 28 april 2014.

    Diskografi

    Album med The Distillers

    • The Distillers (2000)
    • Sing Sing Death House (2002)
    • Coral Fang (2003)

    Album med Spinnerette

    • Spinnerette (2009)

    Soloalbum

    • Diploid Love (2014)

    Gästmedverkan

    • The Transplants - The Transplants (2002)
    • Leftöver Crack - Rock the 40 Oz: Reloaded (2004)
    • Queens of the Stone Age - Lullabies to Paralyze (2005)
    • Eagles of Death Metal - Death by Sexy (2006)
    • Queens of the Stone Age - Era Vulgaris (2007)
    • Eagles of Death Metal - Heart On (2008)
    • Nosfell - Nosfell (2009)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.