The Presidents of the United States of America

  • The Presidents of the United States of America, PUSA, är en amerikansk rockgrupp från Seattle, Washington. Bandet bildades 1993 och splittrades 1998, för att återförenas igen temporärt år 2000 och spelade in singeln Jupiter och senare albumet Freaked Out And Small. Bandet upplöstes sedan, men förenades åter igen 2004. Bandet består av Chris Ballew (”basitar”, sång), Dave Dederer (”guitbass”, sång), Jason Finn (trummor) och nyaste medlemmen Andrew McKeag (”guitbass”, sång). ”Guitbass” och ”basitar” är vanliga gitarrer som ändrats så att de har tre respektive två strängar i stället för de brukliga sex strängarna. Idén till instrumenten guitbass och basitar kom från Mark Sandman, frontman i bandet Morphine.

    Medlemmar

    • Chrisopher "Chris" Ballew (f. 28 maj 1965 i Seattle, Washington) – sång, basgitarr, basitar (1993-idag)
    • Jason Finn (f. 27 oktober 1967 i Seattle, Washington) – trummor, sång (1993-idag)
    • Andrew McKeag – gitarr, guitbass, sång (2004-idag)
    • Dave Dederer (f. 5 oktober 1964 i Seattle, Washington) – gitarr, guitbass, sång (1993-2004)
    • Dave Dederer

    • Chris Ballew

    • Jason Finn, Dave Dederer

    • Andrew McKeag

    Diskografi

    • The Presidents of the United States of America - 1995
    • II - 1996
    • Freaked Out And Small - 2000
    • Love Everybody - 2004
    • These Are The Good Times People - 2008
    • Kudos to You! - 2014
    • Thanks for the Feedback - 2014
    • 3 Song Bonus CD - 1996
    • Ça plane pour moi - 1996
    • Dune Buggy: Australian Tour EP - 1996
    • Peaches & Live - 1996
    • 5 temas grabados en directo en exlusiva para 40 principales - 2001
    • Munky River - 2005
    • Daytrotter Session - 2007
    • Get Back in the Van - 2013
    • Fuck California / Carolyn's Booty - 1993
    • Carolyn's Bootie / Candy Cigarette - 1995
    • Kitty - 1995
    • Lump - 1995
    • Nakud & Famus - 1995
    • Dune Buggy - 1996
    • Supersonics - 1996
    • Peaches - 1996
    • Mach 5 - 1996
    • Volcano - 1997
    • Tiki God - 1998
    • Video Killed the Radio Star - 1998
    • Jupiter - 2000
    • Last Girl on Earth - 2000
    • Tiny Explosions - 2000
    • Some Postman - 2004
    • Can't Stop (Catchin' 'Em All) - 2011
    • Rarities - 1997
    • Pure Frosting - 1998
    • Lump - 2000

    Referenser

    1. ^ Om guitbass och basitar på inthequueue.com

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.