Cheryl Lynn

  • Lynda Cheryl Smith, född 11 mars 1957 i Los Angeles, USA, mer känd vid hennes artistnamn Cheryl Lynn, är en kvinnlig afroamerikansk disco, R&B, och soul-sångerska. Hon är mest känd för hennes discohit från 1978, "Got to Be Real".

    Diskografi

    Album

    • 1978: Cheryl Lynn (Columbia) - US Pop #23, US R&B #5
    • 1979: In Love (Columbia) - US Pop #167, US R&B #47
    • 1981: In The Night (Columbia) - US Pop #104, US R&B #14
    • 1982: Instant Love (Columbia) - US Pop #133, US R&B #7
    • 1983: Preppie (Columbia) - US Pop #161, US R&B #8
    • 1985: It's Gonna Be Right (Columbia) - US Pop #202, US R&B #56
    • 1987: Start Over (Manhattan) - US R&B #55
    • 1989: Whatever It Takes (Virgin) - US R&B #42
    • 1995: Good Time (Avex Trax)

    Samlingsalbum

    • 1996: Got to Be Real: The Best of Cheryl Lynn (Columbia)
    • 1996: The Real Thing (Sony)
    • 1996: Got to Be (Remix) (Avex Trax)

    Externa länkar

    Källor

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.