Dan Hartman

  • Daniel Earl "Dan" Hartman, född 8 december 1950, död 22 mars 1994, var en amerikansk sångare, låtskrivare och skivproducent, känd för låtar som I Can Dream About You, Instant Replay och Relight My Fire.

    Hartman dog av en hjärntumör till följd av aids i sitt hem i Westport, Connecticut i en ålder av 43 år. Hans kvarlevor kremerades. Vid tiden för sin död upplevde hans musik en renässans; en cover av hans låt Relight My Fire blev en brittisk hit för Take That och Lulu. Försäljningen av Hartmans soloinspelningar, gruppmedverkan, produktion, låtskrivande och sammanställningar överstiger 50 miljoner skivor över hela världen. Hartmans cover-version av Edgar Winter Group's låt Free Ride, var med i Mighty Morphin Power Rangers The Movie året efter hans död.

    Diskografi

    • 1976 – Who Is Dan Hartman?
    • 1976 – Images
    • 1978 – Instant Replay
    • 1979 – Relight My Fire
    • 1981 – April Music Recorded Music Library
    • 1982 – It Hurts to Be in Love
    • 1984 – I Can Dream About You
    • 1986 – White Boy (aldrig släppt)
    • 1989 – New Green Clear Blue
    • 1994 – Keep the Fire Burnin'
    • 2004 – Super Hits

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.