Britny Fox

  • Britny Fox är ett amerikanskt glam metal band som bildades 1985.

    Gruppen hade två mindre hits i USA med låtarna Girlschool (#81 på Billboard Hot 100) och Long way to love (#100). Britny Fox första album Britny Fox släpptes 1988. Girlschool och Long way to love var med på albumet. 1989 släpptes Boys in heat. 1991 släpptes Bite down hard som fick ganska dålig kritik. 1992 upplöstes Britny Fox. Britny Fox återförenades 2001 och släppte albumet Springhead motorshark 2003. Gruppen upplöstes igen 2008.

    Medlemmar

    • Dean Davidson – sång, rytmgitarr (1985-1989)
    • Michael Kelly Smith – sologitarr, bakgrundssång (1985-2006)
    • Billy Childs – bas, bakgrundssång (1985-2006)
    • Tony Destra – trummor, slagverk (1985-1987)
    • Adam West - trummor, slagverk (1987)
    • Johnny Dee - trummor, slagverk, bakgrundssång (1987-2006)
    • Tommy Paris - sång, rytmgitarr, keyboard (1990-1992, 2000-2007)
    • Tommy Krash - sologitarr, bakgrundssång (2006-2007)
    • Greg D'Angelo - trummor, slagverk, bakgrundssång (2006-2007)
    • Keith Plants - sologitarr, sång (2007)
    • Henry Now - trummor, slagverk, bakgrundssång (2007-2008)
    • Jamie Fletcher - sång, rytmgitarr (2008)
    • Greg Polcari - sologitarr, sång (2008)

    Diskografi

    • 1987 - In America
    • 1988 - Britny Fox (#39 på Billboard 200)
    • 1989 - Boys in Heat (#79 på Billboard 200)
    • 1991 - Bite Down Hard
    • 2003 - Springhead Motorshark
    • 2001 - Long Way to Live!
    • 2002 - Live at Froggy's
    • 2006 - Extended Versions
    • 2001 - The Best of Britny Fox
    • 1988 - Long Way to Love (#100 på Billboard Hot 100, #33 på Billboard Hot Mainstream Rock Tracks)
    • 1989 - Girlschool (#81 på Billboard Hot 100)
    • 1989 - Save the Weak
    • 1989 - Standing in the Shadows
    • 1990 - Dream On (#34 på Billboard Hot Mainstream Rock Tracks)
    • 1991 - Louder
    • 1999 - Over and Out

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.