Sweethearts of the Rodeo

  • Sweethearts of the Rodeo fanns åren 1986-1996 och var en populär countryduo från USA under slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. Duon bestod av systrarna Janis Oliver och Kristine Oliver, som växte upp i Los Angeles-förorten Manhattan Beach i delstaten Kalifornien USA. Under tonåren framträdde de som the Oliver Sisters. Janis gifte sig senare med Vince Gill, som på den tiden spelade i Pure Prairie League. Systrarna tog namnet efter albumet Sweetheart of the Rodeo av The Byrds som blandade elementen rockmusik och countrymusik.

    Två av hitsen är Satisfy You och Beatlescovern I Feel Fine.

    Diskografi

    • Sweethearts of the Rodeo (1986)
    • One Time, One Night (1988)
    • Buffalo Zone (1990)
    • Sisters (1992)
    • Rodeo Waltz (1993)
    • Beautiful Lies (1996)
    • Restless (2012)
    • Girls' Night Out (1987)
    • Heart of the Country 2 (1988)
    • Hot Country Hits Two (1989)
    • Next of Kin (soundtrack) (1989)
    • Columbia Country Classics, Vol. 5: A New Tradition (1990)
    • Country Music Classics Volume XXII: 1985 - 1990 (1993)
    • A Country Christmas (1994)
    • Legends of Country: 18 Great Songs From the First Ladies of Country (1997)
    • Legends of Country: Over 60 Outstanding Performances (2002)
    • Yesterday: A Country Music Tribute to The Beatles (2005)
    • Anthology (2000)
    • Sweethearts of the Rodeo / One Time, One Night (2000)
    • Sweethearts of the Rodeo & One Time, One Night (2012)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.