All The Love In The World

The Outfield

  • The Outfield är en rock-influerad brittisk pop/rock trio bildad i London, England.

    The Outfield! är ovanligt då de som ett av få brittiska band haft kommersiell framgång i USA, men aldrig nått framgång med i sitt hemland. De började inspelningarna under mitten av 1980-talet och de släppte sitt första album, "Play Deep", 1985 genom Columbia Records. Albumet nådde #9 på Billboard 200-listan och sedan nått upp till trippel platina i USA. Deras singel "Your Love" nådde #6 på Billboard Hot 100 och #7 på Mainstream Rock listan, och detta blev deras signaturlåt. Den andra singlarna "Say It Isn't So" och "Everytime You Cry" nåde också översta #20 på Rock listan.

    Bandet fortsatte att spela in och turnera under 1980-talet och sedan under början av 1990-talet. Dom släppte sitt andra album "Bangin" 1987 hamnade på topp 20 på Billboard 200-listan. Gruppen började förlora publik när deras tredje album, "Voices of Babylon", släpptes. Bandet förvanlades till en duo 1989 när trummisen Alan Jackman lämnade dem.

    2009 meddelade ursprungliga trummisen Alan Jackman att han återvände till bandet för átt de skulle spela in ett nytt album. Bandets senaste album, "Replay", släpptes den 28 juni 2011 och utgjorde en comeback till deras traditionella pop/rock sound.

    Bandmedlemmar

    Nuvarande medlemmar

    • Tony Lewis - sång, bas (1984-)
    • John Spinks - gitarr, sång (1984-)
    • Alan Jackman - trummor, slagverk (1984-1989, 2002, 2009-)

    Tidigare medlemmar

    • Simon Dawson - trummor (1990-1995, 1999-2005, 2006)

    Gästmedlemmar

    • David Kahne - keyboards, producent (1990, på Voices of Babylon)
    • Reg Webb - keyboards (1990, på Play Deep)

    Turnerade medlemmar

    • Grahame Leslie - gitarr (1985-1987)
    • Paul Read - trummor (1989)
    • Jeff Gish - trummor (2005)

    Diskografi

    Studioalbum

    • Play Deep (1985)
    • Bangin' (1987)
    • Voices of Babylon (1989)
    • Diamond Days (1990)
    • Rockeye (1992)
    • It Ain't Over... (1998)
    • Extra Innings (1999)
    • Any Time Now (2006)
    • Replay (2011)

    Samlingsalbum

    • Playing the Field (1995)
    • Big Innings: The Best of The Outfield (1996)
    • Super Hits (1998)

    Livealbum

    • Live in Brazil (2001)
    • The Outfield Live (2005)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.