The Romantics

  • The Romantics är en amerikansk rockgrupp från Detroit. Gruppens namn kommer av att gruppen bildades på Alla hjärtans dag 1977.

    The Romantics var framför allt populära i USA, Kanada och delar av Asien, Australien, Europa och Latinamerika under första halvan av 1980-talet. De hade bland annat en hit med låten "Talking in Your Sleep" från albumet In Heat (1983).

    Medlemmar

    • Wally Palmar - sång, gitarr, munspel (1977-idag)
    • Mike Skill - sologitarr, bakgrundssång (1977-1981, 2003, 2011-idag), basgitarr, bakgrundssång (1982-)
    • Rich Cole - basgitarr (1977-1982, 2010-idag)
    • Brad Elvis - trummor, slagverk (2004-idag)
    • Coz Canler - sologitarr, bakgrundssång (1981-2011)
    • Clem Burke - trummor, slagverk (1990-1996, 1997-2004, 2010)
    • Jimmy Marinos - trummor, slagverk, sång (1977-1985, 1996-1997)
    • David Petratos - trummor, slagverk, bakgrundssång (1985-1990)
    • Barry Warner – keyboard, bakgrundssång (1985-1986)
    • Bryan Christopher

    Diskografi

    • 1980 – The Romantics
    • 1980 – National Breakout
    • 1981 – Strictly Personal
    • 1983 – In Heat
    • 1985 – Rhythm Romance
    • 2003 – 61/49
    • 1996 – King Biscuit Flower Hour
    • 2000 – Live
    • 2001 – Live: One Night Stand
    • 2002 – What I Like About You
    • 1979 – Romantics
    • 1993 – Made in Detroit

    Singlar (urval)

    • 1979 - What I Like About You / First in Line (US #49)
    • 1983 - Talking in Your Sleep / Rock You Up (US #3, US Main Rock #2, US Dance #1)
    • 1983 - One in A Million / Do Me Anyway You Wanna (US #37, US Main Rock #22, US Dance #21)
    • 1985 - Test of Time / Better Make a Move (US #71, US Main Rock #44)
    • 1985 - Mystified / Make It Last (US Dance #42)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.