Aly, Walk With ME

The Raveonettes

  • The Raveonettes är en dansk rockduo från Köpenhamn, bestående av Sune Rose Wagner (sång, gitarr) och Sharin Foo (sång, gitarr). Bandet har sedan de bildades 2001 givit ut fem studioalbum, fem EP-skivor samt ett dussintals singlar. 2002 släpptes deras första EP, Whip It On, på Sony Music tillsammans med singeln "Attack of the Ghostriders".

    The Raveonettes är starkt influerade av det skotska noisepopbandet The Jesus and Mary Chain.

    Diskografi

    Studioalbum

    • 2003 - Chain Gang of Love
    • 2005 - Pretty in Black
    • 2007 - Lust Lust Lust
    • 2009 - In and Out of Control
    • 2011 - Raven In The Grave
    • 2012 - Observator

    EP

    • 2002 - Whip It On
    • 2008 - The Raveonettes Remixed
    • 2008 - Sometimes They Drop By
    • 2008 - Beauty Dies
    • 2008 - Wishing You a Rave Christmas

    Singlar

    • 2002 - "Attack of the Ghostriders"
    • 2003 - "Beat City"
    • 2003 - "That Great Love Sound"
    • 2003 - "Heartbreak Stroll"
    • 2004 - "That Great Love Sound" (nyutgåva)
    • 2005 - "Ode to LA" (10")
    • 2005 - "Love in a Trashcan"
    • 2007 - "Dead Sound" (7")
    • 2008 - "You Want the Candy" (7")
    • 2008 - "Aly, Walk with Me" (promo)
    • 2008 - "Blush" b/w "Black/White" (7")
    • 2008 - "Last Dance" b/w "Bang!" (7")

    Soundtrack

    • 2005 - Stubbs the Zombie: The Soundtrack, med låten "My Boyfriend's Back" (The Angels-cover)
    • 2005 - Nordkraft - Original Soundtrack, med låten "Please You"
    • 2009 - Whip It! Soundtrack, med låten "Dead Sound"

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.