Miami Sound Machine

  • Miami Sound Machine bildades i Miami 1975 under namnet Miami Latin Boys. När Gloria Estefan gick med i gruppen senare samma år ändrades namnet.

    Medlemmar

    • Gloria Estefan - sång, gitarr, slagverk (1975-1989)
    • Emilio Estefan - slagverk (1975-1989)
    • Merci Navarro Murciano - sång, slagverk (1977-1982)
    • Juan Marcos Avila - bas, saxofon, slagverk (1977-1985)
    • Luis Serrano - bas (1977-1979)
    • Enrique "Kiki" García - trummor, slagverk (1977-1988)
    • Raul Murciano - keyboard, saxofon, slagverk (1977-1981)
    • A. Bobby Martinez - saxofon, flöjt (1979)
    • Alfonso Kettner - gitarr (1979)
    • Wesley B Wright - gitarr (1980-1985)
    • Victor Lopez - trumpet (1981-?)
    • Luis Perez - trombon (1981-?)
    • Roger Fisher - keyboard (1982-?)
    • George Marge - saxfhon (1982)
    • Rubins Basini - slagverk (1982)
    • Gustavo Lezcano - munspel (1982-?)
    • Elena Stracuzzi - bas (1982)
    • Leo Villar - trumpet (1984-?)
    • Betty Cortez - sång (1984-1985)
    • Rafael Padilla - slagverk (1985-?)
    • Jorge Casas - bas (1987-1989)
    • Clay Ostwald - keyboard (1986-1989)
    • John DeFaria - gitarr (1986-1989)
    • Randy Barlow - trumpet (1987-?)

    Diskografi

    • Live Again/Renacer (1977)
    • Miami Sound Machine: Spanish Version (1978)
    • Imported (1979)
    • Miami Sound Machine (1980)
    • Otra Vez (1981)
    • Rio (1982)
    • A Toda Maquina (1984)
    • Eyes of Innocence (1984)
    • Primitive Love (1986)
    • Let It Loose (som Gloria Estefan and Miami Sound Machine) (1987)
    • I Want You to Love Me / Different Kind of Love (1978)
    • Dr Beat / When Someone Comes Into Your Life (1984)
    • I Need a Man (Long Version) / I Need a Man (Instrumental) (1984)
    • Bad Boy / Surrender Paradise (1985)
    • Prisoner of Love / Orange Express (1985)
    • Words Get in the Way / Movies (1985)
    • Conga / Mucho Money (1985)
    • Falling in Love (Uh-Oh) / Primitive Love (1986)
    • Words Get in the Way / Movies (1986)
    • Anything for You (1987)
    • Rhythm Is Gonna Get You / Give It Up (1987) (som Gloria Estefan & Miami Sound Machine)
    • Can't Stay Away From You / Let It Loose (1987) (som Gloria Estefan & Miami Sound Machine)
    • 1-2-3 / 1-2-3 (Instrumental) (1988) (som Gloria Estefan & Miami Sound Machine)
    • Anything for You (1989) (som Gloria Estefan & Miami Sound Machine)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.