Try

Michael Penn

  • Michael Penn, född 1 augusti 1958 i Greenwich Village, New York City, New York, är en amerikansk sångare, låtskrivare och kompositör.

    Michael Penn är bror till skådespelarna Christopher och Sean Penn och är gift med musikern Aimee Mann. Michael Penn släppte sitt debutalbum Mars 1989. Han var tidigare medlem i Los Angeles-bandet Doll Congress.

    Diskografi

    Soloalbum

    • March (1989)
    • Free-for-All (1992)
    • Resigned (1997)
    • MP4: Days Since a Lost Time Accident (2000)
    • Mr. Hollywood Jr., 1947 (independent release) (2005)
    • Cinemascope (2005)
    • Palms and Runes, Tarot and Tea: A Michael Penn Collection (2007)
    • Mr. Hollywood Jr., 1947 (Legacy reissue) (2007)

    Filmografi (urval)

    • 2006 – The Last Kiss
    • 1997 – Boogie Nights

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.