Moth

Hellyeah

  • Hellyeah är en metal-supergrupp bildad 2006 med medlemmar från Mudvayne, Nothingface, Pantera och Damageplan. Bandet har sitt ursprung i Dallas, Texas och det är även här den största fanskaran finns. 2008 bildades den första europeiska fancluben i Åbo, Finland. Bandet består för närvarande av sångaren Chad Gray och gitarristen Greg Tribbett från Mudvayne, gitarristen Tom Maxwell från Nothingface, basisten Bob Zilla från Damageplan och trummisen Vinnie Paul från Pantera. Tidigare har även Jerry Montano från Nothingface ingått i gruppen.

    Deras självbetitlade debutalbum släpptes våren 2007 .

    År 2010 släppte dom skivan Stampede, 2012 släpptes Band Of Brothers och år 2014 släppte bandet deras allra nyaste skiva Blood for Blood.

    Medlemmar

    • Chad Gray – sång (2006-idag)
    • Tom Maxwell – gitarr (2006-idag)
    • Vinnie Paul – trummor (2006-idag)
    • Kyle Sanders – basgitarr (2014-idag)
    • Jerry Montano – basgitarr (2006-2007)
    • Greg Tribbett – gitarr (2006-2014)
    • Bob Zilla (Robert Kakaha) – basgitarr, bakgrundssång (2007-2014)
    • Christian Brady – gitarr (2014-idag)

    Diskografi

    • Hellyeah (2007)
    • Stampede (2010)
    • Band of Brothers (2012)
    • Blood for Blood (2014)
    • You Wouldn't Know (2007)
    • Alcohaulin' Ass (2007)
    • Thank You (2008)
    • Hell of a Time (2010)
    • Better Man (2010)
    • Band of Brothers (2012)
    • Drink Drank Drunk (2012)
    • Sangre por Sangre (Blood for Blood) (2014)
    • Cross to Bier (Cradle of Bones) (2014)
    • Moth (2014)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.