fIREHOSE

  • Firehose, oftast skrivet fIREHOSE, var ett amerikanskt rockband, aktivt mellan 1986 och 1994. Det bestod av Mike Watt (bas, sång), Ed Crawford (gitarr, sång) och George Hurley (trummor).

    Watt och Hurley hade tidigare under 1980-talet spelat tillsammans i det inflytelserika punkrockbandet Minutemen. När gruppens gitarrist och sångare D. Boon avled i en bilolycka i slutet av 1985 övertalades de av Minutemen-fanet Crawford att bilda Firehose. Allt material de gav ut med bandet tillägnades Boon.

    Diskografi

    • 1986 – Ragin', Full-On
    • 1987 – If'n
    • 1989 – Fromohio
    • 1991 – Flyin' the Flannel
    • 1993 – Mr. Machinery Operator
    • 1988 – Sometimes
    • 1992 – Live Totem Pole
    • 1989 – Time With You (promo)
    • 1994 – Big Bottom Pow Wow (promo)
    • 1995 – Red & Black (live)
    • 2012 – lowFLOWs: The Columbia Anthology ('91–'93)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.