Bond

  • Bond, brittisk-australisk stråkkvartett med en repertoar bestående av huvudsakligen klassik musik, folkmusik och populärmusik arrangerad för stråkkvatrett och stödjande instrument. Den klassiska musiken är i allmänhet omarrangerad med influenser av bland annat hiphopmusik. De spelar inte på klassika stråkinstrument utan elektroniskt förstärkta varianter, vilket ger en särskilt ljudklang.

    Bond skriver gärna ut sitt namn med gemen första bokstav för att inte inkräkta på namnrättigheterna till 007:s Bond.

    Gruppmedlemmar

    • Haylie Ecker (född 9 oktober 1975 i Perth, Australien) - violin (2008, slutade på grund av graviditet)
    • Elspeth Hanson (född juni 1985 i Upper Basildon, England) - violin, (2008 - nutid, ersatte Haylie Ecker)
    • Eos Chater (född 27 januari 1976 i Cardiff, Wales) - violin
    • Tania Davis (född 4 juli 1975 i Sydney, Australien) - viola
    • Gay-Yee Westerhoff (född 14 juni 1973 i Hull, England) - cello

    Diskografi

    • Born (2000)
    • Shine (2002)
    • Classified (2004)
    • Play (2011)
    • Bond (2001)
    • Remixed (2003)
    • Explosive: The Best Of Bond (2005)

    Filmmusik

    • Johnny English

    Filmografi

    • xXx 2 - The Next Level (2005)

    Noter

    1. ^ Time.se om bond
    2. ^ The Telegraph: Escala v Bond: battle of the girl quartets

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.