The Manhattan Transfer

  • The Manhattan Transfer är en amerikansk vokalmusikgrupp. Deras musik varierar från jazz till pop och R&B.

    Biografi

    Bildande, debutalbum, och splittring

    Gruppen bildades ursprungligen 1969 i New York och bestod då av Gene Pistilli, Tim Hauser, Erin Dickins, Marty Nelson och Pat Rosalia. Gruppen gav ut ett album, Jukin', innan den splittrades 1971.

    Nystart och fortsätt karriär

    Redan 1972 återbildades dock gruppen av Hauser med i övrigt nya medlemmar, Alan Paul, Janis Siegel och Laurel Massé, och har fortsatt sedan dess. Massé lämnade dock gruppen 1979 och ersattes av Cheryl Bentyne. Hauser (född 1941 i Troy, New York) avled i oktober 2014.

    Diskografi

    • 1971 – Jukin'
    • 1975 – The Manhattan Transfer
    • 1976 – Pastiche
    • 1976 – Coming Out
    • 1978 – Manhattan Transfer Live
    • 1979 – Extensions
    • 1981 – Mecca for Moderns
    • 1983 – Man-Tora!: Live in Tokyo
    • 1983 – Bop Doo-Wopp
    • 1983 – Bodies and Souls
    • 1985 – Vocalese
    • 1987 – Brasil
    • 1987 – The Manhattan Transfer Live
    • 1991 – The Offbeat of Avenues
    • 1992 – The Christmas Album
    • 1994 – The Manhattan Transfer Meets Tubby the Tuba
    • 1995 – Tonin'
    • 1997 – Swing
    • 2000 – Spirit of St. Louis
    • 2003 – Couldn't Be Hotter
    • 2004 – Vibrate
    • 2005 – An Acapella Christmas
    • 2006 – The Symphony Sessions

    Bandmedlemmar

    • Alan Paul
    • Janis Siegel
    • Cheryl Bentyne
    • Trist Curless
    • Erin Dickins
    • Marty Nelson
    • Gene Pistilli
    • Pat Rosalia (avliden)
    • Laurel Massé
    • Larry Heard
    • Tim Hauser (avliden)

    Källor

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.