I Tried

Geto Boys

  • Geto Boys är en gangsta rap-grupp från Houston, Texas, bildad 1986. De har gjort sig (ö)kända för sina utstuderade texter om våld.

    Geto Boys mest kända låtar torde vara "Mind of a Lunatic", "Assassins", "My Mind's Playing Tricks on Me" samt "Size Ain't Shit". 1999 kom filmen Office Space ut, och Geto Boys-låtarna "Damn It Feels Good to Be a Gangsta" och "Still" ifrån soundtracket blev kända.

    Medlemmarna i den klassiska sättningen var Scarface, Willie D och Bushwick Bill. Alla medlemmar har haft solokarriärer, men bara Scarface särskilt lyckades. De kom 2005 ut med sin första gemensamma platta på nästan tio år - Foundation.

    Diskografi

    • 1988 – Making Trouble
    • 1990 – Grip It! On That Other Level
    • 1990 – The Geto Boys
    • 1991 – We Can't Be Stopped
    • 1993 – Till Death Do Us Part
    • 1996 – The Resurrection
    • 1998 – Da Good da Bad & da Ugly
    • 2005 – The Foundation

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.