Katy Perry - 2010 EMA | Backstage (Part 4) | Katy Perry "California Gurls" | Live Performance

Alla musikvideor med Katy Perry

Katy Perry

Om Katy Perry

Katheryn Elizabeth Hudson, känd under sitt artistnamn Katy Perry, född 25 oktober 1984 i Santa Barbara i Kalifornien, är en amerikansk singer-songwriter och skådespelare. Hon är mest känd för sin singel I Kissed a Girl som 2008 toppade listorna i USA, Kanada och Australien.

Biografi

År 2007 fick Hudson skivkontrakt hos Capitol Music Group och antog då sitt artistnamn "Katy Perry". Genombrottet kom med singeln "I Kissed a Girl" 2008. Albumet One of the Boys nådde platinastatus. Perry är den första kvinnliga artisten med fem hits på Billboard Hot 100 under ett och samma år. I december 2011 utsågs Perry till årets artist av MTV.

I filmen Smurfarna har hon lånat ut sin röst till "Smurfan". Hon har även medverkat i Simpsons och How I Met Your Mother.

Perry gifte sig den 23 oktober 2010 med skådespelaren och komikern Russell Brand.

Hon växte upp i ett kristet hushåll som dotter till två pastorer.

Diskografi

Studioalbum

  • 2001 – Katy Hudson
  • 2008 – One of the Boys
  • 2010 – Teenage Dream
  • 2013 – Prism

EP

  • 2007 – Ur So Gay

Livealbum

  • 2009 – MTV Unplugged

Singlar

  • 2006 - "Goodbye for Now" med P.O.D. (24 januari 2006)
    Perry under California Dream Tours i mars 2011
  • 2007 - "Ur So Gay" (20 november 2007)
  • 2008 - "I Kissed a Girl" (6 maj 2008)
  • 2008 - "Hot n Cold" (30 september 2008)
  • 2009 - "Thinking of You" (13 januari 2009)
  • 2009 - "Waking Up in Vegas" (21 april 2009)
  • 2009 - "Starstrukk" med 3OH!3 (9 juli 2009)
  • 2010 - "If We Ever Meet Again" med Timbaland (15 februari 2010)
  • 2010 - "Peacock" (14 oktober 2010)
  • 2010 - "California Gurls" med Snoop Dogg (11 maj 2010)
  • 2010 - "Teenage Dream" (23 juli 2010)
  • 2010 - "Firework" (26 oktober 2010)
  • 2011 - "E.T." med Kanye West (16 februari 2011)
  • 2011 - "Last Friday Night (T.G.I.F.)" (6 juni 2011)
  • 2011 - "The One That Got Away" (4 oktober 2011)
  • 2012 - "Part Of Me" (12 februari 2012)
  • 2012 - "Dressin' Up (29 mars 2012)
  • 2012 - "Wide Awake" (20 maj 2012)
  • 2013 - ''Roar'' (12 augusti 2013)
  • 2013 - ''Dark Horse'' (17 September 2013)
  • 2014- "Birthday" (10 April 2014)

Parfym

  • Purr är en parfym av Katy Perry och lanserades 2010, innehåller träiga noter. Det är hennes första doft. Flaskan är purpurfärgad och formad som en katt.
  • Meow av Katy Perry och lanserades 2011
  • Killer Queen av Katy Perry kommer lanseras 2013

Källor

Fotnoter

  1. ^ Katy Perry Is MTV's Artist Of The Year!
  2. ^ Katy Perry, Russell Brand Wed in Elaborate Indian Ceremony
  3. ^ Russell Brand and Katy Perry are getting a divorce

Externa länkar

Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.