Black Tide

  • Black Tide är ett amerikanskt heavy metal-band från Miami, Florida. Det bildades 2004, och är nu skrivet till Interscope Records. Bandets nuvarande uppsättning består av Gabriel Garcia (sång och gitarr), Austin Diaz (gitarr), Zachary Sandler (bas och sång) och Steven Spence (trummor). De gav ut sitt debutalbum Light from Above år 2008, där bland annat den välkända låten "Warriors of Time" ingår. "Warriors of Time" finns även med i TV-spelet NHL 09. Deras andra album, Post Mortem, gavs ut 2011.

    Medlemmar

    • Gabriel Garcia - sång, sologitarr (2004-idag)
    • Austin "Panix" Diaz - rytmgitarr, bakgrundssång (2008-idag)
    • Cody Paige - trummor (2014-idag)
    • Raul Garcia - trummor (2004-2006)
    • Alex Nuñez - rytmgitarr, bakgrundssång (2004-2008)
    • Zakk Sandler - basgitarr (2004-2013)
    • Steven Spence - trummor (2006-2013)
    • Tim D'Onofrio - trummor (2013-2014)
    • Ronny Gutierrez - basgitarr (2014)

    Diskografi

    • 2008 – Light from Above
    • 2011 – Post Mortem
    • 2011 - Al Cielo EP
    • 2012 - Just Another Drug
    • 2013 - Bite the Bullet
    • 2007 - Shockwave
    • 2007 - Black Tide
    • 2008 - Road Warrior
    • 2008 - Shout
    • 2010 - Bury Me
    • 2010 - Honest Eyes
    • 2011 - Walking Dead Man
    • 2011 - That Fire

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.