Crosby, Stills & Nash

  • Crosby, Stills & Nash är en musikgrupp bildad 1968 i Kalifornien, USA. Gruppen består av David Crosby (gitarr, sång), Stephen Stills (elbas, gitarr, sång) och Graham Nash (keyboard, gitarr, sång). Ibland utökad med Neil Young och då heter gruppen följaktligen Crosby, Stills, Nash & Young. Ibland spelar bara Crosby och Nash ihop som duon Crosby & Nash.

    Crosby, Stills & Nashs mest kända låtar är "Guinnevere" och "Déjà Vu'' (skrivna av Crosby), "Suite: Judy Blue Eyes" och "Find the Cost of Freedom" (av Stills) samt "Marrakesh Express" och "Teach Your Children" (av Nash).

    Nash hade tidigare varit med i The Hollies, Stills i Buffalo Springfield och Crosby i The Byrds. De tre spelade mestadels pop och folk-rock ihop och trions främsta kännetecken är den fina stämsången. De var med på Woodstockfestivalen 1969. Crosby Stills and Nash invaldes i Rock and Roll Hall of Fame år 1997. Gruppen besökte Globen i Stockholm 16 juni 2005.

    Diskografi

    • Crosby, Stills & Nash (1969)
    • CSN (1977)
    • Daylight Again (1982)
    • Allies (1983)
    • Live It Up (1990)
    • After the Storm (1994)
    • Demos (2009)
    • Replay (1980)
    • Carry On (1991)
    • Crosby, Stills & Nash (1991)
    • Crosby, Stills & Nash (1969 - 1990) (1991) (4-CD box)
    • Greatest Hits (2005)
    • Collector's Edition CD (2005)
    • Live In L.A. (2007)

    Referenser

    1. ^ https://rockhall.com/inductees/crosby-stills-and-nash/

    Externa länkar

    • Commons-logo.svg Wikimedia Commons har media som rör Crosby, Stills & Nash.
    • Officiell webbplats

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.