In This Together

Apoptygma Berzerk

  • Apoptygma Berzerk (ibland förkortad APB eller APOP) är ett norskt EBM-band som bildades 1989 av Stephan Groth och Jon Erik Martinsen. De släppte sin första singel 1991 (Ashes to Ashes) och ytterligare två singlar innan det första fullängdsalbumet (Soli Deo Gloria) kom 1994. Bandet är upphovsmän till genren futurepop tillsammans med bandet VNV Nation.

    År 2007 spelade Apoptygma Berzerk på Arvikafestivalen.

    Keyboardisten Geir Bratland är för närvarande sessionkeyboardist i Dimmu Borgir.

    Medlemmar

    • Stephan Groth (Grothesk) - sång, gitarr, programmering, sampling (1989-idag)
    • Ted Skogmann - trummor, gitarr (1999-2002, 2011-idag)
    • Jonas Groth - keyboard (live), musikarrangering (2009-idag)
    • Audun Stengel (Angel) - gitarr (2002-2009, 2013-idag)
    • Geir Bratland - keyboard, bakgrundssång (1995-2009)
    • Fredrik Brarud - trummor (2002-2009)
    • Anders Odden - gitarr (1992-1999, 2003-2006)
    • Per Aksel Lundgreen - keyboard (1991-1994)
    • Jon Erik Martinsen - keyboard (1989)
    • Brandon Smith - gitarr (2009-2013)
    • Thomas Jakobsen - trummor (2009-2011)
    • Fredrik Darum - gitarr (1999-2001)
    • Leandra Ophelia Dax - keyboard (2010-idag)

    Diskografi

    Studioalbum

    • Soli Deo Gloria (1993)
    • 7 (1996)
    • Welcome to Earth (2000)
    • Harmonizer (2002)
    • You and Me Against the World (2005)
    • Rocket Science (2009)

    Samlingsalbum

    • The Apopcalyptic Manifesto (1998)
    • The Singles Collection (2003)
    • Black E.P. (2006)
    • Sonic Diary (2006)
    • Imagine there`s no Lennon (Live DVD) (2010)

    Singlar

    • Ashes to Ashes 12" (1991)
    • The 2nd Manifesto - EP (1992)
    • Bitch (1993)
    • Deep Red (1994)
    • Non Stop Violence (1995)
    • Mourn - EP (1997)
    • Paranoia (1998; innehåller en cover på Metallicas Nothing Else Matters)
    • Eclipse (1999)
    • Kathy's Song (2000)
    • Kathy's Song 12" I. (2000)
    • Kathy's Song 12" II. (2000)
    • Until the End of the World I. (2002)
    • Until the End of the World II. (2002)
    • Until the End of the World Vinyl (2002)
    • Suffer in Silence (2002)
    • Suffer in Silence Trance Remixes (2002)
    • Suffer in Silence 12" (2002)
    • In This Together (2005)
    • Shine On (2006)
    • Love to Blame (2006)
    • Cambodia (2006) (Kim Wilde-cover)
    • Green Queen Promo (2008)
    • Apollo (Live On Your TV) (2009)
    • Green Queen (2010)

    Externa länkar

    Licenstexten är tillgänglig under "Creative Commons Attribution/Share Alike Licens". Ytterligare villkor kan tillkomma. Se Creative Commons hemsida för mer detaljer. Orignalförfattare till texten ovan.